Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αγρότες – Οι εξαγγελίες απέχουν έτη φωτός από όσα απαιτούνται για ανακούφιση των αγροτών

Με τον φόβο του φουντώματος των αγροτικών αγώνων  η κυβέρνηση εξαναγκάζεται σε ελιγμούς ,ανακοινώνοντας μέτρα-ψίχουλα που αποτελούν περσινά ξινά σταφύλια για τους αγρότες που αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Αποτελούν  εμπαιγμό για τους βιοπαλαιστές αγρότες, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αναμάσημα μέτρων, που έχουν ήδη εξαγγελθεί και τώρα εξειδικεύονται.

Μάλιστα, τη μέρα που οι βιοπαλαιστές αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ και στήσανε τα πρώτα «μπλόκα», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε τα 7 μέτρα που όμως απέχουν έτη φωτός από όσα απαιτούνται για να καλύψουν την τεράστια απώλεια του εισοδήματός τους από την ασκούμενη πολιτική, τις υπέρογκες αυξήσεις στα αγροτικά προϊόντα ,στο ρεύμα και τα καύσιμα, τις οποίες επιβάλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι , αλλά και   τις επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές. Σε καμιά περίπτωση  τα εξαγγελθέντα μέτρα δεν μπορούν να ανακόψουν την σύνθλιψη της μικρομεσαίας αγροτιάς από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ,  που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής μας μας έχουν εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το δίκιο τους θα κριθεί στα μπλόκα του αγώνα. Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους και συμβάλλει με τις δυνάμεις του στον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους. Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, να αντισταθούν στην πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων, που εντείνει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση του μόχθου τους από το κεφάλαιο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή