Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η θέση της Ομοσπονδίας για τα μέτρα αντιμετώπισης της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Χθες, ημέρα Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εισηγήθηκε μέτρα για την πρόληψη και απόκλειση έκθεσης της Ελλάδας στην αφρικανική νόσο των χοίρων η οποία ήδη έπληξε την γειτονική Βουλγαρία.

Σήμερα, 9 Αυγούστου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος εξέφρασε την επιδοκιμασία του ως προς την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού, Μάκη Βορίδη, και της Υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή, στον πιθανό κίνδυνο της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι οι αυξημένοι έλεγχοι και οι απολυμάνσεις των οχημάτων  στα σύνορα, τα μέτρα για το κυνήγι του αγριόχοιρου που αποτελεί την κύρια ,αλλά όχι μοναδική πηγή της νόσου ,η πρόσληψη κτηνιάτρων για να στελεχώσουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και να συμβάλλουν στην πλήρη ανάπτυξη και εφαρμογή των μέτρων, βρίσκονται σε σωστό δρόμο.

Συγχρόνως, η εν λόγω Ομοσπονδία δηλώνει ότι βρίσκεται στην διάθεση του Υπουργείου για τον ολοένα καλύτερο συντονισμό που αποβλέπει στην περαιτέρω εντατικοποίηση και επέκταση των μέτρων πρόληψης!

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή