Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Θεσσαλία ταξιδεύει μέσω του αθλητισμού στις πέντε ηπείρους

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών

Τεχνική σύσκεψη  Κ. Αγοραστού με τον γενικό διευθυντή της ΚΟΕ Γ. Γιαννουρή

Τα φώτα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης στρέφονται στη Θεσσαλία όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος διοργανώνεται,  τον Αύγουστο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών, Fina Youth Men (U16) Water Polo World Championship στο Βόλο και Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship στη Λάρισα.   Ένα πρωτοπόρο, κορυφαίο αθλητικό  event,  με τη συμμετοχή 38 εθνικών συγκροτημάτων από 27 χώρες από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη, με περισσότερους από 800 νεαρούς  αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους  προπονητές και  τις οικογένειες τους, μια διοργάνωση που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και αποδεικνύει στην πράξη την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οργανωτικά θέματα  του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον γενικό διευθυντή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιάννη Γιαννουρή.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας : « Από 21 έως 27 Αυγούστου, η  Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου πόλο.  Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον πρόεδρο, τα μέλη και  όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν.  Διοργανώνουμε για πρώτη φορά στον κόσμο  ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. 38 ομάδες, 27 χώρες από τις πέντε ηπείρους –  Αμερική, Βραζιλία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Ιαπωνία- 800 αθλητές και προπονητές  συναντώνται στη Θεσσαλία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών  κάτω των 16 χρονών, στο Βόλο και τη Λάρισα αντίστοιχα. Στα δύο Κολυμβητήρια της Λάρισας θα φιλοξενηθούν οι αγώνες κοριτσιών με τη συμμετοχή 13 ομάδων και στο Βόλο οι αγώνες αγοριών με τη συμμετοχή 25 ομάδων. Αναβαθμίζουμε την Θεσσαλία, την προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο, γιατί οι αγώνες αυτοί  συγκεντρώνουν το παγκόσμιο  ενδιαφέρον και υιοθετούν καινοτομίες αφού για  πρώτη φορά καθιερώνεται ένας νέος τρόπος απονομής μεταλλίων και τροπαίων: platinum, gold και silver. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία πρωτοπορεί  σε συνεργασία με τη  Θεσσαλία. Ευχαριστώ τους Δημάρχους  Βόλου Αχιλλέα Μπέο και Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τους Αθλητικούς Οργανισμούς και Συλλόγους και όλους τους εθελοντές σε Λάρισα και Βόλο για την συνδρομή τους στη  μεγάλη διοργάνωση. Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία, που μας δίνει την ευκαιρία της πρωτοπορίας, γιατί αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στον πλανήτη, μας δίνει την δυνατότητα μια μεγάλης διοργάνωσης που  αφήνει πίσω της μέλλον και  προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Σε μια  δύσκολη εποχή, δίνουμε  ανάσες ελπίδας, ανάσες προόδου, ανάσες συνεργασίας και διέξοδο σε αδιέξοδα. Είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη ευκαιρία για τη  Θεσσαλία και την χώρα να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να  διοργανώσει  μεγάλους αγώνες, ξέρει να συνεργάζεται και να πετυχαίνει. Είναι μια διοργάνωση  παρακαταθήκη για το μέλλον».

Γιάννης Γιαννουρής, γενικός διευθυντής ΚΟΕ: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα  Αγοραστό, γιατί για άλλη μια φορά δείχνει την αγάπη του για τον αθλητισμό. Ευχαριστώ του  Δήμους  της Λάρισας και του Βόλου για την σημαντική αρωγή και συμβολή τους. Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα εμπιστεύεται αυτήν την εναρκτήρια διοργάνωση. Δεν  έχει ξαναγίνει πρωτάθλημα 16χρονων στην χώρα μας. Είναι ένα  πολύ μεγάλο event αν σκεφτεί κανείς ότι τα παρόντα πρωταθλήματα έχουν όριο 16 χωρών κι εμείς βρισκόμαστε στις 38 συνολικά εθνικές συμμετοχές. Τα φώτα για το άθλημα της υδατοσφαίρισης θα πέσουν στην Λάρισα και τον Βόλο, στον Βόλο και την Λάρισα, εδώ θα δούμε τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες, που για πρώτη φορά θα εκτεθούν δημοσίως, θα δούμε παιδιά από την Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Ν. Αφρική, την Αυστραλία, την Αμερική,  από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μια διοργάνωση  που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και σαν Έλληνες. Ονειρευόμαστε να προσφέρουμε σε όλους, στις νέες και στους νέους αθλητές που  θα λάβουν μέρος και στους συνοδούς προπονητές το καλύτερο  δυνατόν, να φύγουν από τη Θεσσαλία έχοντας ζήσει μία εμπειρία ζωής και να  επιστρέψουν πάλι σε αυτά τα μέρη, όπως γίνεται συνήθως. Επειδή τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας, συνοδεύονται από αρκετές οικογένειες, απ όλα τα μέρη του πλανήτη. Καταλαβαίνετε ότι από τις 21 Αυγούστου έως τις 27 Αυγούστου τα φώτα πέφτουν στις δύο  πόλεις. Έχουμε  ανθρώπινο δυναμικό και σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο εθελοντών και  είναι μια ευκαιρία όλοι να συνδράμουν, ώστε να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το απαιτητικό έργο μας . Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κι εσείς εμπιστευτήκατε την Κολυμβητική Ομοσπονδία και το έχετε δείξει επανειλημμένως, ξέρουμε ότι είστε φίλαθλος, αγαπάτε και στηρίζετε τον αθλητισμό,  και αυτό δεν είναι αυτονόητο, δεν είναι ο κανόνας, είναι μάλλον η εξαίρεση.  Ο αθλητισμός καλλιεργεί υγιή πρότυπα ζωής,  κάνει πράξη το  αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Στη διοργάνωση  θα δούμε νεολαία από όλον τον κόσμο, που μιλά την παγκόσμια  γλώσσα του αθλητισμού και  πρεσβεύει  τις ίδιες αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. Αθλητές που ξέρουν τι  σημαίνει κερδίζω και χάνω, ξέρουν να σέβονται τον διαιτητή, τον προπονητή, να δίνουν το χέρι στον αντίπαλο. Αυτές είναι αληθινές αξίες ζωής. Ευχαριστούμε και πάλι, ήρθαμε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, ξέρουμε ότι κάνετε μεγάλη προσπάθεια, είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή