Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η θλιβερή εικόνα με τους άστεγους στα Τρίκαλα

Μόλις λίγα μέτρα απόσταση από τον «Μύλο των Ξωτικών» που φοράει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να προσφέρει παραμυθένιες εορταστικές στιγμές στους επισκέπτες του, μια θλιβερή εικόνα με δύο ανθρώπινες φιγούρες μας επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα.

Όπως διακρίνετε στη φωτογραφία του Trikalanews.gr πρόκειται για δύο άστεγους που βρήκαν «καταφύγιο» στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και προσπαθούν να επιβιώσουν.

Κοινωνικές δομές

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στην πόλης μας το Κέντρο Κοινωνικών Δομών επί της Ομήρου και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Εστιατόριο – Φαρμακείο, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και αναμένεται το Κέντρο  Ένταξης Μεταναστών.

Εκεί, οι εργαζόμενοι πραγματικά κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας όσον αφορά τα επιδόματα τους, τη σίτισή τους και την προσωπική τους  υγιεινή.

 

Ωστόσο όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, δεν προβλέπεται προς το παρόν διανυκτέρευση, κάτι που αποτελεί πρόβλημα αλλά όπως εγγυήθηκε ο ίδιος «το επόμενο διάστημα μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες θα λειτουργήσει και ο ξενώνας που θα μπορεί να φιλοξενήσει αστέγους τις βραδινές ώρες».

Πέρυσι, όπως σημείωσε ο κ. Σακκάς είχε λειτουργήσει από τις Αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Απρίλιο, ενώ η συνολική δυναμική της δομής αγγίζει τα 10 άτομα.

«Γροθιά» στο στομάχι οι αριθμοί

Την ίδια ώρα «γροθιά» στο στομάχι αποτελούν οι αριθμοί, που λόγω του βαρύ χειμώνα που προβλέπεται, αναμένεται να αυξηθούν.

Σε καθημερινή βάση προσφέρονται 160 με 175 μερίδες φαγητού. Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας είναι 13 εγγεγραμμένοι, ενώ το Κέντρο Κοινότητας από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει 4.000 άτομα. Υπολογίζεται περίπου στα 30 ημερησίως.

Τέλος να αναφέρουμε πως οποιοσδήποτε θα ήθελε να ζητήσει στήριξη ή να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για κάποιον συμπολίτη μας που χρήζει βοήθειας, μπορεί να απευθυνθεί στο  τηλέφωνο 24310 25400 ή στο mail [email protected].

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή