Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ για τις χθεσινές πλημμύρες

Ο λαός των Τρικάλων να καταδικάσει όσους θεωρούν πολυτέλεια την προστασία της ζωής και των περιουσιών από τα φυσικά φαινόμενα.
Να δυναμώσει ο αγώνας για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία

Για άλλη μια φορά, χθες, οι κάτοικοι των Τρικάλων είδαν μια συνηθισμένη βροχόπτωση να πλημμυρίζει δρόμους, σπίτια , καταστήματα κα.
Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της τοπικής διοίκησης( δήμος και περιφέρεια) για τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης βγάζουν μάτι! Άλλωστε και οι δικαιολογίες τους έχουν πλέον καταρρεύσει , αφού για πολλοστή φορά πλημμυρίζουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στη συνοικία της Μπάρας , αυλές σχολείων , καταρρέουν οροφές σχολικών αιθουσών.

Χθες , μάλιστα , στη «μαύρη λίστα» προστέθηκαν κι άλλα σημεία όπως :
– η υπόγεια διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σαράγια – έργο που εγκαινιάστηκε πριν μόλις 6μιση χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ( με παρουσία κυβερνητικής εκπροσώπουκας Γεροβασίλη & υφυπουργού καςΧρυσοβελώνη) , την περιφερειακή αρχή Αγοραστού και τη δημοτική αρχή Παπαστεργίου.
– ο κόμβος στην οδό Ελευθερίας με αρχή οδ.Μετεώρων και ο παραπλήσιος κόμβος Ασκληπιού με Ευρυπίδου –έναντι ΟΣΕ , που είναι δυο ολοκαίνουρια έργα που ολοκληρώθηκαν πριν 3 μήνες- ολόκληρα τετράγωνα γύρω από το 6οΓυμνάσιο στην Αγία Μονή , αλλά και πολλά άλλα σημεία.

Η πόλη των Τρικάλων αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι αθωράκιστες λόγω της ανυπαρξίας ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής ( καθώς και αντισεισμικής) προστασίας και πρόληψης, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Τα απαραίτητα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κράτος, διότι δεν δίνουν κέρδη στους «επενδυτές» και στους επιχειρηματικούς ομίλους τους.

Με βάση αυτό το «ζύγι» κόστους – οφέλους για το κεφάλαιο, η πολιτική της ΕΕ ορίζει με κυνισμό ότι ανά περιπτώσεις είναι προτιμότερο να πνίγονται και να αποζημιώνονται τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, παρά να δημιουργούνται έργα υποδομής που θα τους προστατεύουν.
Η μόνη περίπτωση να γίνουν κάποια έργα είναι αν συνδυάζονται με μεγάλες επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων, αν και ούτε αυτό είναι σίγουρο, όπως βλέπουμε στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Ο λαός των Τρικάλων με τον αγώνα του και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και στις εκλογές στις 21 Μάη, να καταδικάσει την πολιτική που υπηρετούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και η οποία θεωρεί πολυτέλεια την προστασία της ζωής και των περιουσιών των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων από τέτοια φυσικά φαινόμενα και να δυναμώσει τον αγώνα του για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρικής προστασία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ του ΚΚΕ

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή