Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει νέες προκλήσεις μπροστά στις κλιματικές συνθήκες» (ΦΩΤΟ)

Κεντρικός ομιλητής στη ημερίδα της παράταξης «Τρίκαλα, Τόπος να ζούμε» ο Χάρης Δούκας

Ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή αλλά στα μέτρα που θα πρέπει να αναλάβει το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις σαν κι εκείνες που ζήσαμε ως νομός αλλά και ως Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο τέθηκαν επί τάπητος στην ημερίδα που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την δημοτική παράταξη «Τρίκαλα, Τόπος να ζούμε».

Η ημερίδα είχε ως θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνθήκες Κλιματικής Αλλαγής. Η πραγματικότητα, η πρόκληση, ο αναγκαίος σχεδιασμός».

Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ενώ παρεμβάσεις και τοποθετήσεις πραγματοποίησαν οι:  Eπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Ηλιάδης και ο Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση η θεομηνία DANIEL ήρθε να επιβεβαιώσει και στη Θεσσαλία, ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι μία ζώσα πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των επιστημόνων ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στη ιστορία της ανθρωπότητας, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη συζήτηση σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  για την προσαρμογή της στις νέες συνθήκες και τη  διερεύνηση των πραγματικών στόχων που θέτει  για το μετριασμό των επιπτώσεων και την αντιμετώπιση των υπαρκτών οικονομικοκοινωνικών επιπτώσεων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή