Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις

7 Feb 2020 Ελλαδα

Σχεδιάζει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης ότι προτίθεται να προβεί σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραήμ Καλίν η Τουρκία προχώρησε σε μία ακόμη απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτόνων της με την πρόθεσή της να συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα τόνισε πως η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη.

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας που οριοθετεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών έχει απερίφραστα καταδικαστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από πολλά κράτη καθώς θεωρείται ορθώς άκυρο και παράνομο γιατί πλήττει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών. Ενώ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (Άρθρο 121) καθώς δεν λαμβάνει υπόψη και δεν αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα νησιών όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο.

Ερωτάται η Επιτροπή:

  • Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω;
  • Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί αναφορικά με τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της;»
admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …