Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Τροχαία θα βάλει στην υπηρεσία της τα Drones… Ξεκινά πιλοτικά τη χρήση τους στην Κρήτη!

Ένα εναέριο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας οχημάτων θα δοκιμάσει πιλοτικά η ελληνική αστυνομία, σε έναν από τους οδικούς άξονες που σημειώνονται συχνά δυστυχήματα.

Η Τροχαία θα επιστρατεύσει ειδικά drones που θα καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο παραβάσεις και ατυχήματα, μεταδίδοντας την εικόνα σε επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύντομα μάλιστα, δύο drone τελευταίας τεχνολογίας θα παραληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ, για να επιτηρούν κατ’ αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία, σε τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης.

Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις οι κλήσεις θα στέλνονται πιθανότατα ταχυδρομικά στους οδηγούς, όπως γίνεται και με τις περιπτώσεις παραβάσεων που καταγράφονται από χερσαίες κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας.

Τα νέα drone θα πετούν σε ύψος έως και 120 μέτρων, εντοπίζοντας ακόμα και παραβάσεις στο εσωτερικό οχημάτων όπως χρήση κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης, ή επιβάτες που δεν φορούν ζώνες ασφαλείας.

Η επιχειρησιακή εμβέλειά τους θα αγγίζει τα 10 χιλιόμετρα, ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα χειρίζονται τα drone και για την καταγραφή της εικόνας θα κατασκευαστούν ειδικά κέντρα σε διαφορετικά σημεία του ΒΟΑΚ.

Αμέσως μετά την πιλοτική εφαρμογή στην Κρήτη, αντίστοιχα ιπτάμενα συστήματα παρακολούθησης της κυκλοφορίας αναμένεται να τοποθετηθούν στο οδικό δίκτυο που συνδέει τον Πύργο με την Πάτρα.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή