Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Βιώσιμη και Έξυπνη Πόλη από την e-Trikala στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, επισκέφτηκαν το 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Αποστόλου Μαριάννας και της Υπεύθυνης του Ομίλου Ρομποτικής κ. Σούλα Νικολέττας, οι κ.κ. Βαβίτσας Λουκάς, IT manager, και Γοργογέτας Γεώργιος, ερευνητής της εταιρείας e-Trikala ΑΕ.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μίλησαν στους μαθητές του ομίλου σχετικά με τις δράσεις της Εταιρείας και παρουσίασαν πληθώρα εντυπωσιακών έργων, όπως οι έξυπνες διαβάσεις, οι έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων, ο έξυπνος αστικός φωτισμός, η εξελιγμένη έκδοση των λεωφορείων χωρίς οδηγό, drones που μεταφέρουν φάρμακα σε σημεία ανάγκης, έξυπνη στάθμευση, έξυπνες εφαρμογές για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Όπως τόνισαν από την αρχή της παρουσίασης, μία πόλη είναι έξυπνη εφόσον εξασφαλίζει βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Στόχος επομένως είναι η δημιουργία και η αξιοποίηση καινοτόμων έργων για την Βιώσιμη και Έξυπνη Πόλη.

Τόσο η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση των έργων όσο και η αυθεντική διάθεση επικοινωνίας των ομιλητών  με τους μαθητές, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Ευχαριστούμε τους ομιλητές καθώς και τον κ. Οδυσσέα Ράπτη Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-Trikala ΑΕ, για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

Ως διευθύντρια του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» θα ήθελα να συγχαρώ την κ. Σούλα Νικολέττα, υπεύθυνη του Ομίλου «Ρομποτικής» και τους μαθητές/τις μαθήτριες για τις προσπάθειες που κάνουν για την επίτευξη των στόχων που έθεσαν και να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της εταιρείας eTrikala ΑΕ για την άμεση ανταπόκριση.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή