Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας αποχαιρετά την συγγραφέα Άλκη Ζέη

Ευ-πο; Λυ-πο;

Αποχαιρετά σήμερα ο κόσμος της λογοτεχνίας μια από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της, την ξεχωριστή Άλκη Ζέη.

Ο καθαρός τρόπος γραφής, η αρτιότητα, ο τρόπος έκφρασης και η ενσυναίσθηση είναι τα χαρακτηριστικά των έργων της Άλκης Ζέη, που μεγάλωσαν γενιές αναγνωστών. Το καπλάνι της βιτρίνας, το πρώτο της μυθιστόρημα, αποτέλεσε έργο-ορόσημο για την ελληνική παιδική λογοτεχνία και θεωρείται κλασσικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Τα έργα της περιλαμβάνουν πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία και αγαπήθηκαν από το ελληνικό και ξένο αναγνωστικό κοινό, καθώς αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Όπως έλεγε και η ίδια: «Αν διάλεξα να γράψω για παιδιά, είναι γιατί θέλησα να αποτυπώσω όσα σημαντικά έζησε η γενιά μου, που φοβάμαι μην ξεχαστούν όταν θα έχουμε φύγει εμείς».

Δυστυχώς, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας δεν θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της, καθώς είχε προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη για την Τετάρτη 4 Μαρτίου, όπου θα της εξέφραζαν τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν τα βιβλία της.

          Ευτυχισμένοι πολύ και ευγνώμονες νιώθουμε για το έργο που προσέφερε, αν και θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα από αυτό, και Λυπημένοι πολύ για τη μεγάλη απώλεια.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή