Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκεπτών χειρουργών VSP από την Α Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα VSP (Visiting Surgeons Programme) της Smith & Nephew, σχεδιασμένο για να παρέχει σε Ορθοπαιδικούς χειρουργούς από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να μάθουν από τους ειδικούς σε διαφορετικό νοσοκομειακό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη χρονιά στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Την ευθύνη για την υλοποίησή του είχε η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ειδικότερα οι Διευθυντές Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί κ.κ. Κωνσταντίνος Μακρίδης, MD, MSc, PCaosD, ESpD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδης Γεωργούσης, MD, MSc, PhD (certified robotic system user). Πέντε επισκέπτες ιατροί από τη Σερβία παρακολούθησαν ζωντανά απαιτητικές ορθοπαιδικές επεμβάσεις, ενημερώθηκαν από τους κ.κ. Μακρίδη και Γεωργούση για εξειδικευμένες χειρουργικές διαδικασίες, τεχνικές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, συζήτησαν για κατάλληλες χειρουργικές προσεγγίσεις και επιλογές εμφυτευμάτων, για την αποκατάσταση και βελτιστοποίηση του χειρουργικού αποτελέσματος, καθώς και τη βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων.
Η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στελεχώνεται από Ορθοπαιδικούς χειρουργούς με αποδεδειγμένη εμπειρία, εξειδίκευση και πιστοποιημένη γνώση. Έχοντας στη διάθεσή της την τελευταία λέξη της ρομποτικής τεχνολογίας, είναι η μοναδική Κλινική στην Κεντρική Ελλάδα που πραγματοποιεί ορθοπαιδικές επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής, καθιστώντας το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κέντρο αναφοράς στην Ορθοπαιδική χειρουργική του μέλλοντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με τη διοργάνωση και τη φιλοξενία τόσο σπουδαίων διεθνών επιστημονικών εκδηλώσεων, επιβεβαιώσει το επιστημονικό όραμα για μια ιατρική που δεν μπορεί να γνωρίζει σύνορα. Η διάχυση της πληροφορίας και οι καλές πρακτικές, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και οι βέλτιστες πρακτικές, η εξειδίκευση και η συνεχής εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού αποτελούν για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ζητούμενα διαρκείας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή