Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Λειτουργία Ουροδυναμικού Εργαστηρίου

Σύγχρονο Ουροδυναμικό Εργαστήριο για την εκτίμηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος λειτουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με Υπεύθυνο Ιατρό Ουρολόγο, τον κ. Νικόλαο Ζυγουλάκη.

Ασθενείς με διαταραχές της ούρησης, χωρίς να υπάρχει σαφές οργανικό αίτιο, είναι υποψήφιοι για Ουροδυναμικό Έλεγχο.

Η ακράτεια ούρων είναι ένα από τα προβλήματα που εμφανίζονται συχνά σε γυναίκες και άνδρες, ιδίως στην τρίτη ηλικία.

Ειδικότερα για τις γυναίκες μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές και αιτιολογία. Ο Ουροδυναμικός Έλεγχος είναι η εξέταση που μας δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε με ακρίβεια από ποια μορφή ακράτειας πάσχει η ασθενής (ακράτεια ούρων επιτακτικού τύπου, από προσπάθεια ή μεικτού τύπου), έτσι ώστε να εφαρμοστεί η κατάλληλη φαρμακευτική ή χειρουργική θεραπεία.

Η Ουροδυναμική Μελέτη συμβάλλει σημαντικά:

-στην ανεύρεση των αιτιών που προκαλούν συμπτώματα του ουροποιητικού
-στη συλλογή πληροφοριών για τη λειτουργία ή δυσλειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού
-στην πρόβλεψη μελλοντικών επιπλοκών στο ανώτερο ουροποιητικό
-στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων μιας σχεδιαζόμενης θεραπείας και στην κατανόηση των αιτιών αποτυχίας μιας προηγηθείσας θεραπείας.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας χρησιμοποιούμε το νέο υπερσύγχρονο Ουροδυναμικό Σύστημα Jive για την εξέταση αυτή, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη διάγνωση παθήσεων του Κατώτερου Ουροποιητικού Συστήματος με ακριβή, ασφαλή και ανώδυνο τρόπο.

Η Ουροδυναμική Μελέτη διαρκεί μια ώρα περίπου και πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Ουροδυναμικό Εργαστήριο, που εξασφαλίζει την άνεση και την ιδιωτικότητα του ασθενή.

Σχετικά με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκίνησε να λειτουργεί δυναμικά στο χώρο της Υγείας από τον Μάρτιο του 2010 με γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και τη φροντίδα των ξεχωριστών αναγκών του με αφοσίωση, ευγένεια και επαγγελματισμό, σε ασφαλές περιβάλλον.

Σήμερα αποτελεί ένα πρότυπο Θεραπευτήριο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εξοπλισμένο µε τον πλέον σύγχρονο και πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και µε τη συνδρομή κορυφαίων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα έναντι του κορονοϊού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με συνεχή ενημέρωση για νέα πρωτόκολλα και διαδικασίες προφύλαξης.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή