Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων: Επείγουσα ενημέρωση ασφαλισμένων

Με αφορμή ερωτήματα των ασφαλισμένων για τον θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού και την ενημέρωση όλων των πολιτών θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:

1.    Η αναμόρφωση του θεσμού της Π.Φ.Υ. (Πρωτοβάθμια περίθαλψη) μέσω των εξαγγελιών του Υπουργείου Υγείας απέτυχε μέχρι σήμερα.

2.    Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με το γνωστό τρόπο των 200 δωρεάν επισκέψεων ανά μήνα στους Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Παιδιάτρους έληξε στις 31/07/2018.

3.    Από 01/08/2018 οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται ΔΩΡΕΑΝ στα Κέντρα Υγείας,     στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ)  και στους συμβεβλημένους Οικογενειακούς Ιατρούς.

4.    Δυστυχώς για το νομό μας εκδήλωση ενδιαφέροντος για Οικογενειακό Ιατρό υπήρξε μόνο από 5 ελευθεροεπαγγελματίες Ιατρούς και από 4 δημοσίους υπαλλήλους Ιατρούς για πληθυσμό του νομού 130.000.

5.    Ο προγραμματισμός του Υπουργείου για δημιουργία ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) και πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων με συμβεβλημένους Οικογενειακούς Ιατρούς για το νομό μας μέχρι σήμερα έχει αποτύχει παταγωδώς.

6.    Οι Ιατροί των υπολοίπων ειδικοτήτων συνεχίζουν να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους με τον γνωστό τρόπο των 200 δωρεάν επισκέψεων ανά μήνα μέχρι 31/12/2018.

7.    Όταν χρειάζεται να επισκεφτούν Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό ή Παιδίατρο, οι ασφαλισμένοι πλέον από 01/08/2018 επιβαρύνονται με την αμοιβή του Ιατρού.

8.    Οι Παθολόγοι, Γενικοί Ιατροί και Παιδίατροι πλέον ως πιστοποιημένοι και όχι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να συνταγογραφήσουν ή να εκδώσουν παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων κανονικά.

9.    Η εφαρμογή των ανωτέρω είναι υποχρεωτική για όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή