Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ίχνη του παρελθόντος «ψάχνει» το Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος

Sort training event of Erasmus+ project: «Learn from each other, with each other».

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, KA2 Τομέας Στρατηγικών Σχολικών Συμπράξεων, που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος, ομάδα εκπαιδευτικών από πέντε χώρες της Ευρώπης επισκέφτηκαν την πόλη μας και το Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 και συμμετείχαν σε προγραμματισμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ενσωμάτωση της Μυθολογίας, ίχνη του παρελθόντος και σύμβολα της κάθε χώρας, (Mythology Traces of the past and symbol of each partner country), στη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας στο Δημοτικό σχολείο, καθώς και τη διδασκαλία της ιστορίας, που σαφώς κάνουν πιο δελεαστική κι ενδιαφέρουσα τη μάθηση στην σχολική ηλικία. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μία παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τρίτων της Αλοννήσου» του Γιώργου Τσουρλή και την παράσταση «Ο Καραγκιόζης φούρναρης» από το θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα.

Το έργο που φέρει τον τίτλο «Learn from each other, with each other», είναι ένα πρόγραμμα που ενώνει πάνω από 1000 εκπαιδευτικούς και μαθητές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από Σουηδία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ιρλανδία και Ελλάδα και τους δίνει την ευκαιρία να αυξήσουν τις δεξιότητές τους, να ανταλλάξουν ιδέες κι απόψεις, να μοιραστούν νέες μεθόδους διδασκαλίας, να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και την κουλτούρα άλλων χωρών και μέσα από αυτή τη συνεργασία, να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Στα πλαίσια του προγράμματος εγκαινιάστηκε στο σχολείο μας, το μουσείο – παλιά αίθουσα σχολείου και φυτεύτηκε μια ελιά για κάθε χώρα σε ένδειξη της φιλίας μεταξύ των εταίρων.

Μαζί με τους εταίρους του προγράμματος επισκεφτήκαμε το Νηπιαγωγείο Ριζώματος, τον παιδικό σταθμό, όπου όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το οινοποιείο “Τσιλιλή” ήταν μέσα στις επισκέψεις μας, όπου ο πρόεδρος της εταιρείας κος Μάκης Τσιλιλής μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και μας εξήγησε τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και των άλλων προϊόντων.

Σχολείο υποδοχής της σύμπραξης είναι το Δημοτικό Σχολείο Ριζώματος Τρικάλων, ενώ το συντονισμό του όλου προγράμματος στην Ελλάδα έχει ο Διευθυντής του σχολείου Χρήστος Τρικάλης.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή