Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οτιδήποτε έχει να κάνει με το χώρο της κατασκευής, της ανακαίνισης ή της αναβάθμισης κτιρίων τόσο ενεργειακά όσο και αισθητικά αλλά και από άποψη ασφάλειας κλπ. είναι κάτι που προϋποθέτει σοβαρότητα, μελέτη και λεπτούς χειρισμούς. Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί από μόνο του αν εμείς δεν το επιδιώξουμε και δεν το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είτε λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ανακαινίσεις σπιτιών είτε με ανακαίνιση καταστήματος ή με κάτι σχετικό οφείλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας και το μυαλό μας σε πλήρη λειτουργία. Εμείς στις παρακάτω γραμμές θα αναφερθούμε στο δεύτερο από αυτά που προαναφέραμε και ελπίζουμε να σας δώσουμε τις λύσεις που αναζητάτε.


ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα δεδομένα μας και να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πολλοί ισχυρίζονται πως η επιχείρησή τους είναι το παιδί τους αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου η εταιρεία σας είναι κάτι ανώτερο ακόμη κι από αυτό. Οι ειδήμονες λένε πως το ιατρείο σας, το γραφείο σας, το μαγαζί σας, το εγχείρημά σας τέλοσπάντων είναι…εσείς οι ίδιοι! Με άλλα λόγια, πρώτα και πάνω από όλα διακυβεύεται η δική σας επιτυχία και άρα το δικό σας μέλλον. Είναι σοφό λοιπόν όποιες ιδέες σας περνούν από το μυαλό να προσπαθήσετε να τις αποτυπώσετε γραφικά σε ένα χαρτί έτσι ώστε να μην τις ξεχάσετε αργότερα όπως συνήθως συμβαίνει. Είτε σας περνάει από το μυαλό να αλλάξετε προμηθευτές είτε να φέρετε νέα εμπορεύματα είτε φυσικά να βάψετε άλλο χρώμα τους τοίχους είτε να προσλάβετε νέο προσωπικό και ίσως να αντικαταστήσετε μέρος του παλιού εσείς πρέπει να σημειώνετε τα πάντα. Όλα αυτά θα αποτελέσουν μέρος της αναγέννησής(!) σας και της συνολικής ανακαίνισης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Ας δούμε όμως κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το φωτισμό. Το μόνο σίγουρο είναι, αφού έχει αποδειχτεί και μέσα από μια σειρά ερευνών, πως αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την επιτυχία ενός μαγαζιού ή μιας εταιρείας. Μα γιατί άραγε γίνεται τόση συζήτηση για τα φώτα; Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί; Και βέβαια όχι. Τα φώτα είναι αυτά που θα προδιαθέσουν τον καταναλωτή και πελάτη μας θετικά ή αρνητικά αφού έχουν άμεση επίδραση στα εγκεφαλικά κύτταρα και άρα στην ψυχική διάθεση. Πέραν τούτου, πολλά εξαρτώνται και από το είδος της επιχείρησης και των εμπορευμάτων μας. Για παράδειγμα, όσο ακραίο κι αν ακούγεται, ένα κατάστημα που πουλάει είδη ανδρικής ένδυσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει εντελώς άλλο φωτισμό από ένα κατάστημα που αγοράζει χονδρική και πουλάει λιανική είδη βάφτισης. Στη δεύτερη περίπτωση πχ. θα έχουμε να κάνουμε κυρίως με το γυναικείο φύλο και τις αδυναμίες του ενώ στην πρώτη με το ανδρικό.

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Πάμε τώρα να δούμε για ποιο λόγο μια ανακαινιστική εταιρεία όπως η DynamicGroup συχνά θα μας συμβουλέψει να προβούμε και σε αλλαγές που έχουν να κάνουν με την διαρρύθμιση του χώρου αν αποφασίσουμε να ανακαινίσουμε το κατάστημά μας. Σκεφτείτε ότι θέλετε να ενοικιάσετε μια επαγγελματική στέγη που προηγουμένως λειτουργούσε ως καφετέρια ενώ εσείς θα την «δουλέψετε» ως οίκο νυφικών. Είναι κάτι παραπάνω από εύλογο πως δεν θα χρειαστείτε το χώρο της κουζίνας ή του μπαρ αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ή και δύο παραβάν. Εκτός αυτού, εντός του καταστήματος θα πρέπει να δημιουργηθεί μια αυτοσχέδια πασαρέλα για να παρουσιάζετε τα νέα νυφικά της συλλογής σας και φυσικά οι μέλλουσες νύφες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια όμορφη πρόβα νυφικού πριν τη μεγάλη μέρα. Τέλος, δεν πρέπει και εσείς να έχετε έναν διακριτό χώρο όπου θα είναι το γραφείο σας και θα μπορείτε να βλέπετε ολόκληρο το κατάστημα αλλά ταυτόχρονα να απολαμβάνετε και λίγη ιδιωτικότητά όταν τη χρειάζεστε; Κλείνοντας να τονίσουμε πως για ανακαινίσεις σπιτιών ή καταστημάτων μπορείτε να εμπιστευτείτε τη DynamicGroup με…κλειστά μάτια!! Ζητήστε μια προσφορά σήμερα κιόλας!

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή