Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία

Πέφτει το βράδυ της Παρασκευής (8/3) η αυλαία της τριήμερης, έντονης συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρει το flash.gr το νομοσχέδιο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους εν μέσω σφοδρών «πυρών» της αντιπολίτευσης εντός της αίθουσας, αλλά και της δυναμικής αντίδρασης φοιτητών και διαδηλωτών που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο, μετά τα επεισόδια με τους εννέα τραυματίες.

Στη συζήτηση σήμερα αντάλλαξαν πυρά οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά των Κασσελάκη, Φάμελλου, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα.

Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 20:30, μετά την ομιλία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Νέα μετατόπιση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ «βλέπει» η ΝΔ, με αφορμή την αποκάλυψη της πράσινης παράταξης ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή όσον αφορά στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μια ανάσα πριν από την ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου Πιερρακάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, ανέφερε πως το κόμμα του δεν εχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και πως «η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παρασχεθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης».

Με αυτό τον τρόπο, άφησε να εννοηθεί πως το κόμμα του δεν είναι διατεθειμένο να δώσει θετική ψήφο στην παρούσα Βουλή για την τροποποίηση του άρθρου 16. Στόχος είναι για το ΠΑΣΟΚ, να μπορέσει στην επόμενη Βουλή να καθορίσει το περιεχόμενο το νέου άρθρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε μάλιστα και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως «όταν έρθει η ώρα θα πρέπει με ευρύτερη συναίνεση, πρέπει να συμφωνήσουμε όχι μόνο στην αλλαγή του, αλλά στην διατύπωση του νέου άρθρου, ώστε, ναι, να εξυπηρετεί το δημόσιο και εθνικό μας συμφέρον», όπως ανέφερε.

Απαντώντας, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, έκανε λόγο για την έκτη κατά σειρά κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ. «Άρα μας λέτε πως θα κερδίσουμε κι άλλες εκλογές! Το σωτήριο 2027 όπως λέει και η διαφήμιση, στο Βιλαμπάχο ακόμη τρίβουν…», όπως σχολίασε με νόημα ο υπουργός.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή