Ιδρύει Κέντρο Ένταξης Προσφύγων ο Δήμος Τρικκαίων

Αναζητά συνεργασία με Φορείς για την δημιουργία ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης των Προσφύγων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων «ενισχύει την δράση του υπέρ των Προσφύγων και ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζήτησε από τον αρμόδιο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Ηλία-Μιλτιάδη Κλάπα, 3 συγκεκριμένα βήματα, με στόχο την ομαλότερη κοινωνική ένταξη των Προσφύγων:

1. Την λειτουργία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (Προσφύγων), ως παραρτήματος στο υφιστάμενο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, που εξυπηρετεί τους συμπολίτες με πλείστες όσες συμβουλές
2. Τη σύνταξη ενός Κοινού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Παράλληλα (από κοινού με τις Τοπικές Αρχές και την Κεντρική  Κυβέρνηση), στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται και η δημιουργία ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης των προσφύγων.
3. Την έναρξη σεμιναρίου εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και σε ενήλικες, με πιστοποίηση της γνώσης της και συνακόλουθη επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην αγορά εργασίας».

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης πως «μέσω του προγράμματος της Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαβιούν αυτή την περίοδο στα Τρίκαλα περί τους 400 Πρόσφυγες (εκ των οποίων 200 παιδιά) και είναι ουσιαστικά η 4η  κατά σειρά ροή Προσφύγων από τον Φεβρουάριο του 2016 στα Τρίκαλα».
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή