Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Συνεχίζονται οι Αποστολές σε Πλημμυροπαθή Σχολεία στην Θεσσαλία

Μέσα από μία στρατηγική συνεργασία με την HP Ελλάδος διενεργήθηκαν αποστολές σε ακόμα 7 σχολικές μονάδες σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας στήριξης των πληγέντων στην Θεσσαλία που διενεργεί από τον Σεπτέμβριο 2023, ολοκλήρωσε την 2η φάση των αποστολών στήριξης σχολικών μονάδων.

Μέσα από το Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο ακόμα 7 σχολικές μονάδες έλαβαν τεχνολογικό εξοπλισμό, βιβλία και έπιπλα.

Το πρόγραμμα έχει φτάσει σε 29 σχολεία μέχρι στιγμής με συνολικό αριθμό ωφελούμενων μαθητών να ξεπερνά πλέον τους 1.800 σε διαφορετικές πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα του Ιδρύματος ταξίδεψε σε 7 περιοχές για τις παραδόσεις σε ακόμα 7 σχολικές μονάδες σε Βόλο, Λάρισα (Γιάννουλη, Φάρσαλα) Τρίκαλα (Βαλτινό, Κρίνη, Φαρκαδόνα), Καρδίτσα (Σοφάδες). Στις αποστολές, ακολούθησαν μέλη του Δ.Σ. η Γ.Γ., Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προγραμμάτων, κ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, η οποία συντονίζει από την αρχή της εκστρατείας το Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο, η Υπεύθυνη Εσωτερικών Υποθέσεων του Ιδρύματος, κ. Αντωνία Ξιφαρά καθώς και από την ομάδα της HP Ελλάδος, η κ. Carmen Trisnevschi, εκπρόσωπος του Διευθύνοντα Συμβούλου της HP για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Νίκου Χρηστάκη.

H Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, Γενική Γραμματέας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος και Υπεύθυνη Προγραμμάτων-Επικοινωνίας υπογράμμισε:

«Το Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο, εδώ και 12 χρόνια στηρίζει σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση σε βασικό εξοπλισμό, υλικό, βιβλία και εργαλεία απαραίτητα για να κάνουν το εκπαιδευτικό ταξίδι των παιδιών πιο ισορροπημένο, πιο πολύχρωμο, πιο σφαιρικό.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φθινοπώρου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδελεχή σκιαγράφηση αναγκών στις σχολικές μονάδες που επλήγησαν ή κλήθηκαν να συστεγάσουν άλλα σχολεία που κρίθηκαν μη-λειτουργικά.

Ολοκληρώσαμε αισίως παραδόσεις σε 29 σχολικές μονάδες σε όλη την Θεσσαλία με την πολύτιμη υποστήριξη και της HP Ελλάδος.»

Στρατηγική Συνεργασία με την HP Ελλάδος

H HP Ελλάδος, ως εταίρος στο Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο, προσέφερε φορητούς υπολογιστές σε πλημμυροπαθείς σχολικές μονάδες στην Θεσσαλία. Αυτή είναι η δεύτερη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και της HP Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε το 2023, στους τομείς της Παιδείας, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνικής Προσφοράς.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ο πρώτος κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα, ο οποίος επιλέχθηκε και εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Δωρεών HP HOPE – Recycling Futures για την υποστήριξη σχολικών μονάδων με τεχνολογικό εξοπλισμό από την HP.

Ο κ. Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της HP για την Ελλάδα και την Κύπρο, ανέφερε σχετικά με το Πρόγραμμα: «Ως η HP, αναλαμβάνουμε τη δέσμευση για την υλοποίηση των υψηλών στόχων βιωσιμότητας που έχουμε θέσει, μέσω πρωτοβουλιών που ενισχύουν την περιβαλλοντική ευημερία και την κοινωνική ευθύνη.

Από τις αρχές του 2015, έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 103,9 εκατομμύρια μαθητές και ενήλικες εκπαιδευόμενοι μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και λύσεων της HP που προωθούν την ποιοτική μάθηση και τον ψηφιακό αλφαβητισμό, συμβάλλοντας στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Με συγκεκριμένες δράσεις και στην Ελλάδα, υποστηρίζουμε εκείνους που το έχουν ανάγκη μέσω προγραμμάτων κοινωνικής βοήθειας και φιλανθρωπικών δράσεων. Προσφέρουμε όχι μόνο προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και την ανθρώπινη εμπειρία και συμβάλλουμε στην ενίσχυση της κοινότητας.

Μία τέτοια δράση υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη, μέσω του προγράμματος “Μαζί για το Σχολείο”, παρέχοντας υπολογιστές σε 7 σχολεία της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουμε περισσότερους από 650 μαθητές να διατηρήσουν την πρόσβασή τους σε εκπαιδευτικό υλικό.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Χατζηγάκη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε δράσεις που στηρίζουν τον πλανήτη μας και όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.»

Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο

Υλοποιείται από το 2012 με στόχους: α) την πολύπλευρη στήριξη σχολικών μονάδων και β) την έμπρακτη άμβλυνση κοινωνικών ανισοτήτων για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, καλύπτοντας ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα, βιβλία, παιχνίδια, αναλώσιμα κ.α.

Το πρόγραμμα έχει ταξιδέψει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από τον Διδυμότειχο, το Ωραίο Ξάνθης και το Ανθηρό Καρδίτσας μέχρι το ακριτικό Καστελλόριζο, το Αγαθονήσι και τους Λειψούς και συνεχίζει.

Για το 2023-2024, μετά από τις τραγικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών που έλαβαν χώρα στον Έβρο (πυρόπληκτες κοινότητες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023) και στην Θεσσαλία (πλημμυροπαθείς κοινότητες από την κακοκαιρία Daniel τον Σεπτέμβριο 2023) το πρόγραμμα εστίασε εκτάκτως στην ολιστική στήριξη σχολικών μονάδων που επλήγησαν με συνολικό αριθμό 37 ωφελούμενες σχολικές μονάδες και πάνω από 2.500 ωφελούμενους μαθητές-μαθήτριες.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή