Ιδρυτική Συνάντηση για την Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού

H Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, πραγματοποίησε την Ιδρυτική της Συνάντηση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στον Πολυχώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Στην συνάντηση την οποία διεύθυνε ο κ. Χ.Λάππας και παραβρέθηκαν 40 μέλη και φίλοι της Λέσχης , μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος κ. Δ.Παπαστεργίου, η βουλευτής Α. Παπακώστα, ο πρώην Υπουργός Ν.Λέγκας, ο πρώην κσσμήτορας του ΣΕΦΑΑ Ιωάννης Κουτεντάκης, ο Στρατηγός Κ. Κουβάτης, παρουσιάστηκαν .

(α) ο Προγραμματισμός Δράσεων του επόμενου 8μήνου, (β) η προσέγγιση της νομικής μορφής και στοιχείων του καταστατικού και στην συνέχεια έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επάνω στα ανωτέρω.

Ο προγραμματισμός δράσεων που παρουσιάστηκε περιελάβανε τις ακόλουθες εκδηλώσεις – συναντήσεις

1. ο Ενεργειακός Πλούτος της Ελλάδος. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές (30 Νοε 2019)
2. Ο Έλεγχος της Παχυσαρκίας στην Ελλάδα : Παρεμβάσεις διατροφής, σωματικής δραστηριότητας ή Ιατρικής ; ( ΠΕ 19 Δεκ 2019)
3. Η Παιδεία τον 21ο αιώνα. Η συμβολή της εκπαίδευσης στην βελτίωση της Κοινωνίας. Η 4η βιομηχανική επανάσταση και η παιδεία (Ιαν 2020)
4. Το πρόβλημα της διαχείρισης και της αποκομιδής των απορριμμάτων στην πόλη μας. Που βρισκόμαστε και που μπορούμε να πάμε. (Φεβ. 2020)
5. Κοινωνία και Υγεία. Σκέψεις επάνω στα επιμέρους προβλήματα (Μάρτιος 2020)
6. Το αυτονόητο της παραβατικότητας – παρανομίας. Η περίπτωση του ΚΟΚ. Τι συμβαίνει στα Τρίκαλα (Απρ. 2020)
7. Η Άμυνα και η Ασφάλεια της χώρας. Η πραγματικότητα και τα προβλήματα της σήμερα (Μάιος 2020)

Σχετικά με τον προγραμματισμό δράσεων από τους παρισταμένους προτάθηκαν κάποιες συμπληρώσεις – προσθήκες που θα εξεταστούν από την ΠΔΕ και θα τύχουν του ανάλογου χειρισμού, εντασσόμενες στα θέματα του υφιστάμενου προγραμματισμού ή θα συμπεριληφθούν σε νέα θέματα που θα δημιουργηθούν (προβλήματα που ανακύπτουν στο Αρχιπέλαγος, την Κύπρο & την Αν. Μεσόγειο – Πολιτική προστασία – Κλιματική Αλλαγή & Περιβάλλον – Κυκλοφοριακή αγωγή , Διαπαιδαγώγηση παιδιών και πολιτών στο θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών – προβλήματα του Πρωτογενή τομέα – Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή)©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή