Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ικανοποίηση ΕΕ, ΝΑΤΟ και Βερολίνου για την έκβαση του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ

 ΝΑΤΟ, ΕΕ και Βερολίνο χαιρέτισαν το αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος και προέτρεψαν στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

   Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ σε δήλωσή τους ανέφεραν πως είναι μοναδική ευκαιρία η απόφαση του σκοπιανού λαού  για το μέλλον του μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ενώ τώρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες από τους πολιτικούς που θα κρίνουν την τύχη της χώρας τους.
   Φανερή ικανοποίηση υπάρχει και από τη μεριά του Βερολίνου για την απόφαση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να πουν το ‘’Ναι’’ στο δημοψήφισμα αν και υπήρξε κάποια δυσαρέσκεια για τη χαμηλή προσέλευση στις κάλπες είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

   Ο Μάας ανέφερε πως όλοι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας με την Ελλάδα επιθυμούν την ευρωπαϊκή και νατοΪκή πορεία των Σκοπίων αλλά και την επίλυση της διαμάχης μεταξύ Μακεδόνων και Ελλήνων ενώ τόνισε πως τώρα θα εξεταστεί η συμφωνία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, καλώντας Σκόπια και Ελλάδα να αδράξουν την ιστορική αυτή ευκαιρία και να εφαρμόσουν τη Συμφωνία με όλα τα οφέλη που ενέχει για τις δύο χώρες.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή