Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ημέρα γνωριμίας και επικοινωνίας στο ΚΔΑΠ «ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κ. Δ. Α. Π.«ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων, η συνάντηση των ωφελούμενων μητέρων από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με την υπεύθυνη της Δομής κ. Μαρίας  Παλάβρα.

Το θέμα της συνάντησης ήταν : «Ημέρα γνωριμίας και επικοινωνίας», στα πλαίσια του Καλωσορίσματος και της ενημέρωσης».
 Έτσι, επισημάνθηκε στους γονείς ότι τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Τρικκαίων είναι ένας χώρος χαράς, ψυχαγωγίας και δημιουργίας. Κοιτίδα δραστηριοτήτων, όπου μέσα από την αυθόρμητη έκφραση των παιδιών (5-12 ετών), ανοίγονται δίοδοι επικοινωνίας.

Το Πρόγραμμα που εκπονήθηκε αξιοποιεί τους στόχους που θέτει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου για μια δημιουργική αισθητική – με την ευρεία έννοια – αγωγή, μέσα από μια πορεία δραστηριοτήτων, που καλύπτουν ποικίλα θέματα και ενδιαφέροντα των ηλικιακών ομάδων 5-12 ετών.

Σκοπός είναι, μέσα από την αλληλεπίδραση παιδιών και εκπαιδευτικών, το Πρόγραμμα να καλλιεργεί την επικοινωνία, να ενισχύει τη συλλογικότητα και να προωθεί τη συνεργασία. Στα πλαίσια αυτά καθιερώνονται και μια σειρά Πολιτιστικών, Ψυχαγωγικών και Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων.

Έτσι, επιτυγχάνεται η αφύπνιση και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας του παιδιού και της αισθητικής του ευαισθησίας. Επίσης, υποβοηθούν την ψυχοκινητική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξή του, και εν τέλει την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν για το Χειμερινό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα για να επιλέξουν και να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στις ποικίλες Οργανωμένες Εσωτερικές και Εξωτερικές Αθλητικές Δραστηριότητες.

Στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Τρικκαίων, παρέχεται και εξασφαλίζεται στα παιδιά η δημιουργική απασχόληση, και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων σε ένα περιβάλλον ασφαλές, παιδαγωγικό και φιλικό.

 

Ακόμη, ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις της Δομής, αλλά και τις μηνιαίες υποχρεώσεις ωφελούμενων μητέρων σε σχέση με Συνοδευτικά Έντυπα, όπως ορίζεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.Α.Ε. και το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Τέλος, εκφράστηκαν ευχές από το εκπαιδευτικό προσωπικό και την υπεύθυνη της δομής, για μια διδακτική χρονιά δημιουργική, ευχάριστη, γεμάτη υγεία και προκοπή για τον καθένα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές εκτός ΕΣΠΑ συνεχίζονται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με αίτηση που χορηγείται στο Κ.Δ.Α.Π. της γειτονιάς σας και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου, έως και 18 Οκτωβρίου 2019.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή