Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ημερίδα «Ενίσχυση της Κοινωνίας των πολιτών μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης» στον Δήμο Πύλης

Ο Δήμος Πύλης στο πλαίσιο συνεργασίας  με την ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟΣ  για την Ανάπτυξη του Γεωπάρκου Μετεώρων Πύλης, οργάνωσε Ημερίδα την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι  στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης με θέμα.. «Ενίσχυση του ρόλου της Κοινωνίας των πολιτών μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης».

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ο οποίος απευθυνόμενος προς τους ομιλητές τη Ημερίδας και στους παρευρισκόμενους ανέφερε τα εξής..

Σας καλωσορίζω στον  Δήμο μας  και στην όμορφη Κωμόπολη της Πύλης επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Πύλης είναι Αγροκτηνοτροφικός και Τουριστικός σε μία πολύ όμορφη περιοχή,  σε συνεργασία με την Αρμόδια  Αντιδήμαρχο  κ. Μαρίνα Πανάγου πως μπορούν να αναπτυχθούν κάποιες δραστηριότητες  και να προγραμματίσουμε από εδώ και πέρα την πορεία μας, μέσα από την βιώσιμη ανάπτυξη και χρειαζόμαστε την βοήθειά σας. 

Εμείς θα είμαστε δίπλα σαν Δήμος ότι χρειαστεί.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού- Τουρισμού  κ. Μαρίνας Πανάγου η οποία είπε τα εξής… Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη Πύλη. 

Η σημερινή διοργάνωση αποτελεί την αρχή μίας προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής μας, για την προσαρμογή στα νέα αναπτυξιακά δεδομένα όπως είναι  η κυκλική οικονομία, η κοινωνική δραστηριότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Γεωπάρκο Μετεώρων-Πύλης, το νέο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία ελπίζουμε να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία μέσα από τον τουρισμό, την εκπαίδευση και το περιβάλλον και φυσικά ότι άλλο προκύπτει στην πορεία.

Ευχαριστούμε θερμά την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Κεφαλοπόταμος  και τους εκλεκτούς συνεργάτες και ομιλητές που διέθεσαν κόπο και χρόνο για να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και επιφυλασσόμαστε σε μελλοντική συνεργασία σε όλους τους τομείς με όλους τους φορείς.

Στην συνέχεια άρχισαν οι εισηγήσεις από τους ειδικούς  ομιλητές αρχής γενομένης από τον κ. Σωτήρη Τσουκαρέλη Πρόεδρο Ένωσης Φορέων Κ. ΑΛ. Ο. Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΟΙΝΟ Κ.ΑΛ. Ο) και Υπεύθυνο Κοινωνικής Καινοτομίας στην Κοιν. Σ. Επ. ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ, που ανέπτυξε το θέμα «Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία».

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν κ κ. Λένα Καλίνινα Γ. Γραμματέας ΠΑ.Σ.Ε. Κ. ΑΛ.Ο. και Πρόεδρος της Κοιν. Σ. Επ. Ινστιτούτο  Μεσογειακής Κουλτούρας, με θέμα ‘’Η ανάπτυξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία’’.

Ο επόμενος ομιλητής ο κ. Ιωάννης Λαγός Πρόεδρος Ένωσης  Φορέων Κ.ΑΛ. Ο. Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πρόεδρος της ‘’ Μαίναλον Κοιν. Σ. Επ. αναφέρθηκε στις ΄’Δασικές Κοιν. Σ. Επ., ένα μοντέλο αειφόρικής  διαχείρισης των Ελληνικών δασών για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του Εθνικού προϊόντος.. Το παράδειγμα  της  ‘’Μαίναλον Κοιν. Σ. Επ..

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο κ. Σωτήριος Τσουκαρέλης  Πρόεδρος Ένωσης  Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Περιφέρεια Ηπείρου (ΚΟΙΝΟ Κ.ΑΛ. Ο.) και Υπεύθυνος Κοινωνικής Καινοτομίας στην Κοιν. Σ. Επ. ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ αναπτύσσοντας  το θέμα.. ‘’Κοινωνική Καινοτομία σε ορεινές περιοχές’’.

Τέλος ακολούθησαν Ερωτήσεις και έγινε εκτεταμένη συζήτηση από τους παρευρισκόμενους.

Παρευρίσκοντο επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ-Πύλης κ. Βασίλειος Αναγνώστου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού –Αγροτικής  Ανάπτυξης  κ. Σωτήρης Αγγέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Μπακάλης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Δημήτριος Τσόλας, ο Πρόεδρος της Κοιν. Σ. Επ. Κεφαλοποτάμου κ. Άγγελος Πατσιαντζής, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βάσω Παλλαντζά, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, κ. Γεώργιος Χήρας, κ. Γεώργιος Αναγνώστου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελάτης κ. Κων/νος Μπρίζης και ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή