Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ημερήσια εκδρομή Ενορίας Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων

Με τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, η Ενορία Αγίου Νικολάου Τρικάλων πραγματοποίησε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Μακεδονία το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 υπό την οργάνωση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Κολώνα.

Πρώτος σταθμός ήταν το Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Ιερό Κοινόβιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμυλίας όπου δέχτηκαν την πνευματική καθοδήγηση του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου και είχαν την ευκαιρία να «γευθούν» πνευματικές εμπειρίες από τον Άθωνα. Ακολούθησε αβραμιαία φιλοξενία των μοναχών οι οποίες και ξενάγησαν τους εκδρομείς στην Ιερά Μονή. Ακολούθως ο π. Λάμπρος με τους πατέρες τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του τάφου του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους κυρού Αιμιλιανού.

Το μεσημέρι οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα της Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου, αλλά να απολαύσουν και το μεσημεριανό φαγητό στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα μετέβησαν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος και τέλεσαν την ακολουθία του Εσπερινού.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή