Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ιωάννα Χαρμπέα: Καρκίνος πείτε τη λέξη μη φοβάστε!

Καρκίνος μια από τις συνηθισμένες αρρώστιες της εποχής. Πολλοί φοβούνται ακόμα και να πουν αυτή τη λέξη πόσο μάλλον να την αντιμετωπίσουν.

Πόσο δυνατός πρέπει να φανεί ο άνθρωπος όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτό το γεγονός;  Η ζωή μας κέντημα είναι συνυφασμένο με χαρές , λύπες, πίκρες αλλά και αισιόδοξα μηνύματα.

Ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και ο κάθε άνθρωπος εκεί να σηκώνει το δικό του σταυρό, να παλεύει με κύματα τα κύματα της ζωής και να είναι ο καπετάνιος της δικής του φουρτούνας. Σε μια εποχή που οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους γιατί να φοβόμαστε να τις πούμε;  Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό ακόμα και η χαρά δε θα είχε νόημα αν δεν υπήρχε ο πόνος.

Χιλιάδες άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας που απειλεί τη ζωή και λέγεται καρκίνος. Άλλοι βγαίνουν νικητές… άλλοι όχι. Και όμως σημασία έχει να παλέψει κάποιος… να φτάσει εκεί όπου δε μπορεί και να μην καταθέσει τα όπλα….. Η επιστήμη κάνει θαύματα σήμερα. Με πίστη , ελπίδα και καλή ψυχολογία πολλές φορές κερδίζουμε το ακατόρθωτο…

Η ζωή δε θέλει να της γυρίζουμε την πλάτη. Θέλει να μας βλέπει εκεί απέναντί της να την κοιτάζουμε κατάματα. Θέλει να μην παραπονιόμαστε για οτιδήποτε άσχημο μας τυχαίνει αλλά να το χτυπάμε στη ρίζα του με ότι όπλα διαθέτουμε… και πιστέψτε με  όπλο είναι και η θετική σκέψη!

Και αν έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι από αυτή την άδικη ασθένεια που χτυπάει αλύπητα όλες τις ηλικίες… άλλοι τόσοι έχουν σωθεί γιατί το διέγνωσαν νωρίς και γιατί είχαν δύναμη ψυχής. Ενημέρωση λοιπόν σημαντική προϋπόθεση πρόληψης. Η πρόληψη σώζει ζωές. Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με έναν τόνο αμφίβολης θεραπείας. 
Καρκίνος μια λέξη απαγορευμένη για πολλούς αλλά μη φοβάστε να την πείτε, μη φοβάστε να την αντιμετωπίσετε. Η ζωή κερδίζεται με μάχες και οι χιλιάδες καρκινοπαθείς δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη ας μην τους ξεχνάμε. Ας προσευχόμαστε γι αυτούς γιατί αύριο δεν ξέρουμε ποιος έχει σειρά.
Αφιερωμένο σε όσους παλεύουν για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν αυτό το δώρο που λέγεται ζωή!
Χαρμπέα Ιωάννα  
κοινωνιολόγος/συγγραφέας
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή