Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΗΠΑ: Απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει βόμβα έξω από το Καπιτώλιο

Η παρουσία του υπόπτου κοντά στο Καπιτώλιο προκάλεσε την ανάπτυξη ισχυρής δύναμης ασφαλείας περιμετρικά της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου, όπου είναι ζωντανές οι μνήμες της βίαιης εφόδου της 6ης Ιανουαρίου αλλά και της φονικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

“Ο οδηγός του βαν είπε στον αστυνομικό που πήγε στο σημείο ότι είχε βόμβα, ενώ φαινόταν ότι υπήρχε πυροκροτητής στο χέρι του”, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τόμας Μέιντζερ.

“Δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος ποια είναι τα κίνητρά του”, είπε επίσης.

“Δεν μετακινούμαι από εδώ. Πυροβολείστε με” έλεγε ο άντρας απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα του. “Πρέπει να φέρουν τον Τζο Μπάιντεν εδώ”.

Όλα τα γύρω κτίρια εκκενώθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία, κυρίως το Ανώτατο Δικαστήριο και η έδρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Το Κογκρέσο δεν έχει συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα λόγω των θερινών διακοπών, ωστόσο κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι και βοηθοί υπάρχουν στο Καπιτώλιο. Ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι “παρακολουθεί την κατάσταση” και ενημερώνεται τακτικά από την αστυνομία.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την “κατάσταση που είναι σε εξέλιξη” και ανακοίνωσε ότι η αστυνομία της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας συνεργάζεται με όσες άλλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Το μετρό της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι τα τραίνα του δεν θα σταματούν στη στάση του Καπιτωλίου (Capitol South) “λόγω έρευνας της αστυνομίας”.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή