Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ισοπεδωτικός ο Αχιλλέας Λιούτας για την …ανάπτυξη του ΤΡΙΚΚΗ

Κανείς δεν μπορεί να φράξει το δρόμο της ανάπτυξης του ΤΡΙΚΚΗ

Η υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΑΣ Τρικάλων με ακίνητο του  Δήμου Φαρκαδόνας για την υλοποίηση επένδυσης μετεγκατάστασης του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, είναι χαρακτηριστικό δείγμα των στρεβλώσεων, των αγκυλώσεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που επιχειρούν να φράξουν το δρόμο στην υγιή επιχειρηματικότητα και  ανάπτυξη.

Στο βωμό εξυπηρέτησης αυτών των σκοπιμοτήτων επιστρατεύθηκαν ανακρίβειες και  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για να φράξουν το δρόμο στην ανταλλαγή για την  υλοποίηση της επένδυσης.

Εν ολίγοις το θέμα έχει ως εξής. Η ΕΑΣ Τρικάλων τόσο με την πρώην όσο και με τη νυν δημοτική αρχή Φαρκαδόνας ήρθε  σε συμφωνία για την ανταλλαγή κοινοτικής  έκτασης στην τοπική κοινότητα Σερβωτών με ακίνητο (οικόπεδο, αποθήκη και γραφεία πλήρως ανακαινισμένα) σε κεντροβαρική θέση στην έδρα του Δήμου, στην Φαρκαδόνα, για την υλοποίηση επένδυσης μετεγκατάστασης των παραγωγικών μονάδων του Εργοστασίου Γάλακτος  ΤΡΙΚΚΗ.

Η συγκεκριμένη ανταλλαγή που τεκμηριώθηκε  από τις τεχνικές υπηρεσίες τόσο του Δήμου Φαρκαδόνας όσο και της ΕΑΣ Τρικάλων, ήταν προς όφελος και των δύο μερών. Η ΕΑΣΤ δεν ζητούσε καμία απολύτως χάρη από τον Δήμο Φαρκαδόνας.  Ο μεν Δήμος θα αποκτούσε την κυριότητα εγκαταστάσεων στην έδρα του Δήμου η δε ΕΑΣΤ, έκταση για την υλοποίηση επένδυσης της θυγατρικής της. Εκτός απ’ αυτά, θα προέκυπταν και ευρύτερα οφέλη τα οποία έχουν να κάνουν με τα οικονομικά αποτελέσματα τόσο για τον Δήμο όσο και για την τοπική οικονομία από τη μεταφορά της μεγαλύτερης συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας της χώρας στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Τα προφανή οφέλη θυσιάστηκαν στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων από τον επικεφαλής των μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλη Μπαγιώτη ο οποίος κατέθεσε ένσταση κατά της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας με την οποία υπερψηφίστηκε η ανταλλαγή επικαλούμενος διαδικαστικά ζητήματα πλειοψηφιών, επιχαίροντας, στη συνέχεια χαιρέκακα, για την ακύρωση της απόφασης. Για να κρύψει τους πραγματικούς μικροπολιτικούς λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι το προσφερόμενο κτήριο από την ΕΑΣΤ είναι χαμηλότερης αξίας σε σχέση με την προσφερόμενη έκταση, αποκρύπτοντας την αλήθεια η οποία είναι η εξής: Πριν την οριστικοποίηση της ανταλλαγής θα προηγούνταν εκτίμηση της αξίας των υπό ανταλλαγή ακινήτων από θεσμικό φορέα,  προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου Φαρκαδόνας.

Πέραν αυτού οι… συνοδοιπόροι του, σε προηγούμενη χρονική περίοδο, επιχείρησαν να ακυρώσουν την ανταλλαγή επικαλούμενοι χρήσεις γης βαφτίζοντας μια έκταση η οποία διατίθεται προς        αγροτικές καλλιέργειες τα τελευταία τριάντα χρόνια, ως βοσκότοπο!

Αλήθεια, έχει αναλογιστεί  ο κ. Μπαγιώτης ο οποίος έχει το θεσμικό ρόλο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και μέχρι πρότινος είχε τον κομματικό ρόλο του προέδρου της ΝΟΔΕ, εκπροσωπώντας στο Νομό Τρικάλων το κατ’ εξοχήν φιλοεπενδυτικό κόμμα, για το λάθος μήνυμα που στέλνει στους ενδεχόμενους επενδυτές στην περιοχή;  Μήπως ότι θα βρουν μπροστά τους τον ίδιο και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που εκπροσωπεί;

Ο κ. Μπαγιώτης κρίθηκε ήδη και θα κριθεί και στο μέλλον από τους συνδημότες μας και την τοπική κοινωνία.

Στον ίδιο και στους…  συνοδοιπόρους έχω να διαβεβαιώσω το εξής: Κανείς και τίποτα  δεν μπορεί να φράξει το δρόμος προς την  ανάπτυξη του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ.

Αχιλλέας Λιούτας
Πρόεδρος ΕΑΣ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή