Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ιστορική ημέρα για την Καλαμπάκα

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος 

Με αισθήματα   χαράς και ευφροσύνης κληρικοί και λαϊκοί της Καλαμπάκας υποδέχτηκαν τον νέο Ποιμενάρχη τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο.

Τον νέο Μητροπολίτη καλωσόρισαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, που μίλησαν με θερμά λόγια για τον νέο Ποιμενάρχη ενώ δεν παρέλειψαν αναφορές στον Μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ ειδικά για τον αγώνα του περί μονιμοποίησης της Ιεράς Μητροπόλεως, προκαλώντας συγκίνηση στους παριστάμενους.

Ο κ. Θεόκλητος, έγινε ο πρώτος εκλεγμένος Μητροπολίτης της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και αυτό προσδίδει από μόνο του ιστορικότητα στην σημερινή ημέρα.

Η πομπή, οδηγήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα όπου παρουσία του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου έγινε η ενθρόνιση του κ. Θεόκλητου μέσα από την οποία το χριστεπώνυμο πλήθος προσδοκά να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του νέου Μητροπολίτη τον πνευματικό του πατέρα και οδηγό που θα τον αναδείξουν αντάξιο των προσδοκιών.

Μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, ακολούθησε δεξίωση σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή