Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ιστορική συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας-Κράτους

Τί θα συμβεί με την εκκλησιαστική περιουσία

   Αντιδράσεις από τους κληρικούς οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα  και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και της μισθοδοσίας των κληρικών.

  Σε κοινό ανακοινωθέν των δύο παραγόντων έγινε λόγος για τον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους μέσω της συναίνεσης και των επωφελών πρωτοβουλιών μιλώντας για ιστορική συμφωνία.

   Αυτό που αλλάζει είναι ότι δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί και δεν θα γίνεται η απευθείας από το κράτος καταβολή των μισθών σε αυτούς, αλλά θα πληρώνονται από την Εκκλησία η οποία θα λαμβάνει και ένα ποσό από το κράτος για αυτό το σκοπό.

    Αναφορικά με τη συμφωνία για τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, σε αυτό εντάσσονται και οι  αμφισβητούμενες ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την Εκκλησία περιουσίες. Επί της ουσίας  οι δύο πλευρές παραιτούνται των αξιώσεων στις αμφισβητούμενες περιοχές και προχωρούν στη συνεκμετάλλευσή τους στο νέο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Πηγή: www.cnn.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή