Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Istorima: Στηρίζω το μέλλον καταγράφοντας το παρελθόν

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας καλεί νέους 18-35 ετών για καταγραφή προφορικών ιστοριών

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Istorima, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), καλούν άτομα 18-35 ετών να συνδυάσουν τη δημοσιογραφία με την ιστορία στον ρόλο του ερευνητή, καταγράφοντας προσωπικές ιστορίες, οικογενειακές, ιστορίες του τόπου τους κλπ. Σκοπός του Istorima είναι η δημιουργία Αρχείου Προφορικών Ιστοριών Ελλάδος, ενώ οι νέοι που θα συμμετέχουν θα απασχοληθούν με 9μηνη αμειβόμενη απασχόληση. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο:

            Istorima: Στηρίζω το μέλλον καταγράφοντας το παρελθόν

Η πρόσκληση ερευνητών του Istorima για τους νομούς Τρικάλων, Λαρίσης, Μαγνησίας και Καρδίτσας άνοιξε και καλεί νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών, που αγαπούν τον τόπο τους και τους ανθρώπους του, να καταγράψουν τις ιστορίες του.

Το Istorima είναι μία αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη δημιουργία Αρχείου Προφορικών Ιστοριών της Ελλάδας, μέσα από την προσφορά 9μηνης αμειβόμενης απασχόλησης σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας.  Για τα επόμενα 4 χρόνια το Istorima θα εκπαιδεύσει 1500 ερευνητές από κάθε νομό της χώρας για να καταγράψουν προφορικές ιστορίες από τον τόπο καταγωγής τους. Μέχρι τώρα 293 ερευνητές  από την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη αλλά και νησιά του Αιγαίου έχουν συλλέξει πάνω από 6000 ιστορίες.

Οι ερευνητές του Istorima συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους και από ένα εύρος θεμάτων. Παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες τους. Οι ιστορίες θα διαφυλάσσονται σε ένα Αρχείο προσβάσιμο στο κοινό ενώ επιλεγμένες θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα www.istorima.org σε μορφή podcast, video και γραπτές.

Ιδρύτριες του έργου είναι η ιστορικός και Provost του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) Katherine Fleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου. Το Istorima υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.istorima.org.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή