Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ησυχία… θα ξυπνήσει η καφέ αρκούδα»

Εκπαιδευτική δράση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Τη Τετάρτη 25/10 πραγματοποιήθηκε η δράση «Ησυχία… θα ξυπνήσει η καφέ αρκούδα» από το εργαστήριο Μικροβιολογίας & Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήρι Τέχνης & Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ενίσχυση της βιωσιμότητας των καφέ αρκούδων στην Κεντρική Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης διαδρόμων συνύπαρξης με τον άνθρωπο» και περιελάβανε κουκλοθεατρική παράσταση από την Κουκλοθεατρική Σκηνή “Βυσσινόκηπος” και διαδραστικά παιχνίδια με τους μαθητές.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά να μάθουν ότι η καφέ αρκούδα ανήκει στα είδη που απειλούνται από εξαφάνιση και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα διαχείρισης της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Εκπαιδευτικό και αναμνηστικό υλικό διανεμήθηκε στους μικρούς μαθητές, που απόλαυσαν τη παράσταση και ενθουσιάστηκαν με το παμφάγο θηλαστικό με το πελώριο σώμα και τις εξαιρετικές δυνατότητες!

Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας για τη συνεργασία.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή