Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ιταλία: Παραιτήθηκε λόγω έλλειψης κονδυλίων ο υπουργός Παιδείας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός παιδείας της Ιταλίας Λορέντσο Φιοραμόντι, με δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Λορέντσο Φιοραμόντι παραιτήθηκε διότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα κονδύλια αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ που επέμενε ότι χρειαζόταν να διατεθούν από την κυβέρνηση για να βελτιωθούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Φιοραμόντι δήλωσε στο Ρόιτερς ότι υπέβαλε την «αμετάκλητη παραίτησή του» στον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε — που πάντα θεωρείτο προσκείμενος στο M5S — την 23η Δεκεμβρίου.

«Δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι ένας υπουργός κρατάει τον λόγο του», σχολίασε ο Φιοραμόντι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Ρόιτερς χθες και διαβεβαίωσε, ως μέλος της Βουλής, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο.

Ο Φιοραμόντι, έκανε διάφορες προτάσεις τους τρεις μήνες που έμεινε στο αξίωμα του υπουργού, αφού εισηγήθηκε νέους φόρους στα αεροπορικά εισιτήρια, στα πλαστικά και στα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά προκειμένου να συγκεντρωθούν κονδύλια για την παιδεία. Η ιδέα αυτή συνάντησε σθεναρή αντίσταση από μέρους πολλών που κρίνουν ότι ήδη οι Ιταλοί υπερφορολογούνται.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή