Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κ. Μαράβας: Αν δεν σας άρεσε το δικό μας Πρόγραμμα, να καταθέτατε το δικό σας, να το ψηφίζαμε εμείς!

Για άλλη μια φορά εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων, διεξήχθη και η σημερινή Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πύλης, με τα αντίπαλα ζεύγη, όλο και να αυξάνονται.

Έντονες αντεγκλήσεις υπήρξαν ανάμεσα σε Συμπολίτευση & Αντιπολίτευση, κατά την διάρκεια των «Ερωτήσεων/Απαντήσεων», για το θέμα της ΜΚΟ, για τις εργασίες που προέβη στο κτίριο του πρώην Δημ. Σχολείου στις Λογγιές, θέμα για το οποίο το Προεδρείο θεώρησε… «πολύς λόγος για το τίποτα», καθώς οι αρμόδιοι μηχανισμοί του Δήμου κινητοποιήθηκαν όπως επέβαλλε η κατάσταση, για το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου, με την κυβερνώσα παράταξη «Μαράβα», να υποστηρίζει πως από την πλευρά της έγιναν όλες εκείνες οι ενέργειες, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της και πλέον τον λόγο έχει η Περιφέρεια, που κατανοεί το αναλογούν βάρος ενός τέτοιου έργου και η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα ξεπεραστεί, καθώς εξωγενείς παράγοντες, έχουν επηρεάσει και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας.

Αναφορικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με το pylinews.gr, έντονος διαξιφισμός προκλήθηκε κατά την συζήτηση για την ψήφιση του νέου Τεχνικού Προγράμματος, με την Αντιπολίτευση να κατηγορεί την Δημοτική Αρχή, για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία και ανεπαρκή σχεδιασμό, κάτι που εξόργισε τον Δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως…΄‘Είναι δύσκολη η άσκηση εξουσίας. Αν δεν σας άρεσε το δικό μας Πρόγραμμα, να καταθέτατε το δικό σας, να το ψηφίζαμε εμείς! Εγώ δεν θα σας ανοίξω τα μάτια…Ίσως μετά από πέντε χρόνια, να είστε ώριμοι να διοικήσετε».

Από Δήμαρχο & Δ/ντή της Τεχν. Υπηρεσίας κ. Αποστολόπουλο, ελέχθη πως το 80% των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, χρηματοδοτούνται από ανταγωνιστικά προγράμματα, με την ΣΑΤΑ αυτή τη στιγμή να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου, χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι τα ποσά της για νέα έργα ανέρχονται στα 144.000€.

Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε συνέργεια με προτάσεις που υποβάλλονται για εντάξεις σε χρηματοδοτήσεις, με αποτέλεσμα ο Δήμος να καταφέρνει να την παίρνει πολλαπλασιαστικά πίσω.

Σύμφωνα με τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης κ. Αποστολόπουλο, το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, χαρακτηρίστηκε «Δυναμικό», καθώς αυτό αποτυπώνει τα έργα για τα οποία έχει χρηματοδότηση ο Δήμος, ενώ έχει έρθει και μια σειρά μελετών, οι οποίες έχουν «ωριμάσει», εγκριθεί και κατατεθεί σε προγράμματα, για τις οποίες αναμένονται θετικά αποτελέσματα και στην περίπτωση αυτή, θα ενσωματωθούν στην αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος.

Σημαντική ανακοίνωση, εκ μέρους του Δημάρχου κ. Κ. Μαράβα, που εμπίπτει στην ενίσχυση του Τεχνικού Προγράμματος, είναι η εισροή του ποσού των 150.000€, που εξοικονόμησε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να λύσουν το σημαντικό πρόβλημα των συντηρήσεων, καθώς τέτοιου είδους έργα δεν χρηματοδοτούνται μέσω κάποιων προγραμμάτων κι έτσι κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιτυγχάνεται από ιδίους πόρους. Πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως στον ορεινό όγκο.

Παρ’ όλα αυτά για το συγκεκριμένο θέμα, έχει κατατεθεί μελέτη 2 εκατ.€ για ασφαλτοστρώσεις, και με συν κάποιες έκτακτες επιχορηγήσεις και με την στήριξη της ΣΑΤΑ, πολλαπλασιστικά, γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων.

Από τον Δήμαρχο κ. Μαράβα & τον κ. Αποστολόπουλο, τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι για τους λόγους καθυστέρησης του Τεχνικού Προγράμματος, όχι μόνο της απερχόμενης χρονιάς, αλλά τρία χρόνια τώρα, υπαίτια είναι μια γενικότερη δυστοκία, που οφείλεται σε τρεις βασικούς παράγοντες…1)Το πέρασμα από τον «Τρίτση» στον «Φιλόδημο», 2) η πανδημία του covid 19 3) Η παγκόσμια Ενεργειακή Κρίση, που εκτόξευσε τις τιμές στην πρώτη ύλη σε ποσά ρεκόρ, με τους αναδόχους των έργων να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, προτιμώντας σε τελιη ανάλυση να χάσουν την εγγυητική που προκατέβαλλαν, παρά να συνεχίσουν μέσα σε έναν τέτοιο αλλόκοτο οικονομικό συρφετό.

Δήμαρχος και Δ/ντής της τεχνικής Υπηρεσίας, εκτιμούν πως η όλη κατάσταση δείχνει να μεταβάλλεται προς ένα κλίμα θετικό, οπότε και το νέο πρόγραμμα που κατατέθηκε σήμερα, θα μπορέσει επιτέλους να ξεβαλτώσει και να κινηθεί σύμφωνα με τον προβλεπόμενο σχεδιασμό.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή