Κ. Παπακώστα : Ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλιννας να αναδειχθεί ως νέα πολιτιστική κοιτίδα για τον Νομό μας

Το Πετρόπορο Φαρκαδόνας και τις ανασκαφές, που πραγματοποιούνται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Πέλιννας και του ελληνιστικού τύμβου Πετρόπορου, επισκέφθηκε εχθές, η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών και τις εργασίες που πραγματοποιούνται για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά. Μάλιστα, ξεναγήθηκε στον χώρο, όπου σπουδαία ευρήματα αποκαλύπτουν μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία, η οποία περιβάλλεται από τείχη, που έχουν επιβλητική μορφή, ενώ εντυπωσιακά επίσης, είναι τα δημόσια κτήρια και οι αρχαίοι δρόμοι.

Η κα. Παπακώστα τόνισε την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, που η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως και επεσήμανε πως η ένταξη του όλου εγχειρήματος και στο επόμενο ΕΣΠΑ, κρίνεται μεγάλης σημασίας για την ανάδειξη μιας νέας πολιτιστικής κοιτίδας στον Νομό μας, αλλά και για τα οφέλη που μπορεί να προσδώσει στην περιοχή, με την επισκεψιμότητα που θα έχει ως αρχαιολογικός χώρος.

Τέλος, για την περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου η Βουλευτής δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε συζήτηση του θέματος με την Υπουργό Πολιτισμούκα.  Μενδώνη, αλλά και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την ένταξη στην επερχόμενη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …