Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κ. Σκρέκας: Η Νέα Δημοκρατία λέει πάντα την αλήθεια

Πλήρης κάλυψη στον Καραμανλή από τον Κώστα Σκρέκα

«Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που προσπαθεί να συγκαλύψει. Η Νέα Δημοκρατία πάντα λέει την αλήθεια, ακόμα κι όταν η αλήθεια πολλές φορές δεν αρέσει. Ακόμα κι όταν αυτή η αλήθεια μπορεί να είναι κόντρα σε αυτό που νομίζει ή πιστεύει μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας.

Λίγες μέρες νωρίτερα, συγκεκριμένα την 25η Μαρτίου, ο κ. Νίκος Πλακιάς σε δηλώσεις που έκανε μετά από ένα επεισόδιο στην παρέλαση είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα ήθελε να βγουν οι πολιτικοί του τόπου και να πάρουν και οι ίδιοι θέση σχετικά με την τραγωδία και ο κύριος Σκρέκας προσπάθησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που τονίζει ότι «Η τραγωδία των Τεμπών έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την ψυχή ολόκληρης της Ελλάδας και έχει συγκλονίσει τον ελληνικό λαό. Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο βαθιά συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Οφείλουμε όλοι να χαμηλώνουμε με σεβασμό το βλέμμα μπροστά στην ανείπωτη οδύνη. Η ύψιστη τιμή προς τα θύματα και τις οικογένειές τους είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης, αλλά και η υπόσχεση ότι θα δουλέψουμε αποτελεσματικά, σκληρά, υπεύθυνα ώστε να αποτρέψουμε παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον», επισημαίνει επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία μιλά με έργα και όχι με «κούφιες» υποσχέσεις, δημιουργώντας ερωτήματα για το πώς τότε συνέβη η τραγωδία, αν είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα.

«Η δικαστική εξουσία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία»

Πυρά κατά των κομμάτων που συνυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατηγορώντας τα ότι με έωλα επιχειρήματα προσπαθούν να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει θέμα αλλοίωσης της έρευνας, λέγοντας ότι «η δικαστική εξουσία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα».

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για χειραγώγηση της κοινής γνώμης με το ηχητικό απόσπασμα, όπως λέει το δημοσίευμα και αναπαράγεται από την αντιπολίτευση ότι έγινε δήθεν για να αποδοθεί σε ανθρώπινο λάθος. Το ίδιο βράδυ του δυστυχήματος, ακούσατε τα ρεπορτάζ που περιέγραφαν τι έγινε εκείνη την τραγική βραδιά. Τι είπε ο ίδιος ο σταθμάρχης, ο δικηγόρος του. Προσπαθείτε όμως να δημιουργήσετε εντυπώσεις για ένα θέμα που μας συγκλόνισε όλους. Συνεχίζετε να μιλάτε για απόπειρα συγκάλυψης ενώ κανείς δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι κάποιοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αλήθεια και να εμποδίσουν τη δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχετε τη δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που προφανώς και δεν έχετε» σημείωσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η δικαιοσύνη έχει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει, θα δικάσει, θα ερευνήσει τα πάντα» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα δοθούν απαντήσεις για τα πάντα».

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ξεχώρισε τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 από το τραγικό δυστύχημα, αντιτείνοντας ότι «και πριν 20 και 30 χρόνια δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα αλλά ποτέ δεν έγινε τέτοιο δυστύχημα». «Μπορεί οι συμβάσεις ασφαλείας να ενισχύουν την ασφάλεια των τρένων αλλά στο συγκεκριμένο δυστύχημα παραβιάστηκε το ευαγγέλιο και οι κανόνες ασφαλείας, έγιναν λάθη και αυτά διερευνά η δικαιοσύνη. Εσείς όμως συνδέετε με λογικό άλμα τη σύβαση 717» είπε.

Κατέληξε δε πως «ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη» και διερωτήθηκε «ποιος άλλος το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν;», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «ψάρεμα» ψήφων πριν τις ευρωεκλογές.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή