Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κ. Σκρέκας – Β. Γιαγιάκος αναζητούν επιχειρηματικά κίνητρα για τους αγρότες

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο δέχθηκε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας.

Οι δυο άντρες συζήτησαν για την ανάγκη να εξελιχθούν και επιχειρηματικά οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, περνώντας πλέον σε ένα άλλο  επίπεδο και παράγοντας ανταγωνιστικά προϊόντα για τις αγορές της Ευρώπης.

Ήδη στα Τρίκαλα, όπως είναι γνωστό, έχει συσταθεί μια επιχειρησιακή ομάδα, η οποία υπέβαλλε φάκελο υποψηφιότητας, με ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την πιστοποίηση του τρικαλινού λουκάνικου ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης, μέσα από τη χρήση αυτοφυούς ρίγανης από τις πλαγιές του Κόζιακα.

Ήδη, όπως ενημέρωσε τον Υφυπουργό ο κ. Β. Γιαγιάκος, έχουν προχωρήσει έρευνες που εστιάζονται  στην επιλογή των γενετικά κατάλληλων για καλλιέργεια τοπικών αρωματικών φυτών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην πιστοποίηση του τρικαλινού λουκάνικου και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του εισοδήματος των τοπικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή του.

Ο κ. Κώστας Σκρέκας εξέφρασε τη «δεδομένη στήριξη σε τέτοια εγχειρήματα που στόχο έχουν να δώσουν κίνητρα σε νέους παραγωγούς για να επιχειρήσουν στον πρωτογενή τομέα. Η πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί για την πιστοποίηση του τρικαλινού λουκάνικου είναι εξαιρετικά σημαντική και ως Υπουργείο θα διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να στηριχθεί και να προωθηθεί περαιτέρω. Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι στη νέα εποχή για τη χώρα μας. Καινοτόμες ιδέες, άμεσα υλοποιήσιμες και σε σύνδεση με την αγορά. Έτσι θα προχωρήσουμε και έτσι θα πετύχουμε».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή