Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κ. Βίρβος – Θ. Δερβενιώτης: Οι Θεσσαλοί δημιουργοί που εμπνέουν ακόμη και σήμερα

Δόθηκε Συνέντευξη Τύπου για την μουσική σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων Τρικάλων και Μαγνησίας

Δύο Θεσσαλοί δημιουργοί «Ανέσπερα αστέρια», όπως τους χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, συναντιούνται σήμερα το απόγευμα στις 7 και μισή στο Πνευματικό Κέντρο των Τρικάλων.

Ο Τρικαλινός Κώστας Βίρβος και ο Θεόδωρος Δερβενιώτης από τη Μαγνησία, ο στιχουργός και ο συνθέτης αντίστοιχα των μεγάλων στιγμών της λαϊκής ψυχής, είναι τα πρόσωπα στα οποία αφιερώνεται εκδήλωση των Μουσικών Σχολείων Τρικάλων και Μαγνησίας, με πρωτοβουλία του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Αλέξανδρου Καπανιάρη και με τη στήριξη των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων καθώς και της περιφέρειας Θεσσαλίας. Τον Δήμο Μετεώρων εκπροσώπησε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παπανικολάου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας ενώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο εντεταλμένος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπάρδας. Φυσικά, παρούσα ήταν και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, Βασιλική Λύτρα.

Με αφορμή την εκδήλωση, οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου όπου και είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν συγγενείς των δύο δημιουργών, συγκεκριμένα τις κόρες του Κ. Βίρβου, Μαρία και Αναστασία, τη σύζυγό του Καίτη καθώς και τον γιο του Θ. Δερβενιώτη, Σπύρο Δερβενιώτη, ο οποίος εκπροσώπησε και τον αδερφό του Δημήτρη.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr οι συνδιοργανωτές και οι τιμώμενοι συγγενείς, μίλησαν για τη σύνδεση των δημιουργών με τη Θεσσαλική γη και τους δύο νομούς, για την αγάπη, την έμπνευση αλλά και τις κοινωνικές προσλαμβάνουσες που τους καθόρισαν σημαντικά σε όλα τους τα καλλιτεχνικά, πολιτικά και κοινωνικά βήματα.

Συγκινητική η παρέμβαση της συζύγου του Κ. Βίρβου, Καίτης η οποία ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για τη μουσική αυτή παράσταση, και η οποία αναφέρθηκε σε στιγμές του κοινού της βίου με τον αγαπημένο στιχουργό. Στάθηκε δε στην επιθυμία του – που εκπληρώθηκε μετά την εκταφή του – να είναι τα Τρίκαλα η τελευταία του κατοικία, γιατί όπως είπε, ήθελε να αγναντεύει τον Κόζιακα και με ένα πήδο να βρίσκεται στην Κρανιά Ασπροποτάμου από όπου καταγόταν.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή