Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καθοδική τάση του οικονομικού κλίματος σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

   Υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων όπως ο εμπορικός πόλεμος, οι διαβουλεύσεις για το Brexit αλλά και οι ποικίλες αντιπαραθέσεις εντός τη ΕΕ, συμβάλλουν στην καθοδική τάση των οικονομικών δεικτών σε Ευρώπη και Ελλάδα, αφού αυτού του είδους οι αναταράξεις προκαλούν διατάραξη των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων καθώς και των συναλλαγματικών συσχετισμών.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο δείκτης στη χώρα μας υποχώρησε από τις 112,2 στις 111,3 μονάδες. Συνολικά στην Ευρωζώνη σημείωσε πτώση στις 110,9 από 111,6 μονάδες. Μεγαλύτερη ήταν η επιδείνωση στη Γαλλία και την Ισπανία, με τους δείκτες των χωρών να καταγράφουν πτώση 1,7 και 1,5 μονάδων αντίστοιχα. Ελαφρά πτώση του δείκτη (0,2 μονάδες) είχαμε σε Γερμανία και Ιταλία. 

   Τα στοιχεία της Κομισιόν έδειξαν κάμψη της βιομηχανικής εμπιστοσύνης, όπως και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά και βελτίωση του κλίματος σε υπηρεσίες και λιανεμπόριο. 

   Αναλυτές της Capital Economics σχολίαζαν πάντως ότι δεν προβλέπεται τα δεδομένα για το οικονομικό κλίμα να ανατρέψουν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στα τέλη του έτους.  
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή