Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Και πάλι ανοικτή για επισκέψεις σχολείων η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Ξανά κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, με επισκέψεις των σχολικών τους μονάδων, είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Δύο χρόνια μετά την υποχρεωτική απαγόρευση για πραγματοποίηση επισκέψεων λόγω της πανδημίας, οι «πύλες» της Βιβλιοθήκης ανοίγουν ξανά, με την τήρηση, βεβαίως, όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η Δημοτική  Βιβλιοθήκη Τρικάλων με την πολύχρονη δημιουργική της παρουσία στην τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο του μορφωτικού και εκπαιδευτικού της ρόλου, θέτει πάντα ως προτεραιότητα την ενίσχυση των δράσεών της.

Αυτές οι δράσεις έχουν ως στόχο τη μύηση των μαθητών από μικρή ηλικία στην ανάγνωση και την ενδυνάμωση  των σχέσεων τους με το βιβλίο καθώς και την αγάπη για το διάβασμα.

Η Δημοτική  Βιβλιοθήκη Τρικάλων λειτουργεί διαχρονικά ως κέντρο μάθησης, ενίσχυσης της ανάγνωσης και δημιουργίας νέων και ποιοτικών αναγνωστών πάντα σε συνθήκες μη κοινωνικού αποκλεισμού, διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και σεβασμού της διαπολιτισμικότητας.

Η Βιβλιοθήκη
– διαθέτει περισσότερους από 10.000 τίτλους βιβλίων στο παιδικό και εφηβικό τμήμα της
– εμπλουτίζεται με περίπου 50.000 τίτλους στη γενική της συλλογή
– είναι στελεχωμένη με καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό,
– δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μικρό και έφηβο αναγνώστη, ανεξαρτήτως φύλλου, θρησκεύματος και εθνικότητας να συμμετέχει ισότιμα και δωρεάν στο δικαίωμα της μόρφωσης, της πληροφόρησης, και της αισθητικής καλλιέργειας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζει την προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλει, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την ποικιλόμορφη και πολυπαραγοντική ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον εργαλείο συνεισφοράς στην εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνα, παράλληλα με την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών και την ευρύτερη καλλιέργεια της σκέψης και της γνώσης τους.

Οι  επισκέψεις  σχολικών τμημάτων στη Βιβλιοθήκη χτίζουν διαύλους επικοινωνίας των παιδιών με οργανωμένες πηγές γνώσης, πληροφόρησης και εξεύρεσης εφοδίων για την απόκτηση ικανοτήτων και για τη διά βίου μάθηση.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Γαριβάλδη 8. Κτήριο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων

Τηλ.: 24313-53565

E-mail: [email protected]

 
 
Δήμος Τρικκαίων
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή