Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Και στον Δήμο Τρικκαίων ο «Προσωπικός Βοηθός»

Στον Δήμο Τρικκαίων υλοποιείται το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με Αναπηρία». Οπως γνωστοποιεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, η υποβολή αιτήσεων αφορά στη συμμετοχή ενδιαφερομένων στη Β΄ φάση του πιλοτικού προγράμματος « Προσωπικός Βοηθός για άτομα με Αναπηρία» σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 28458 Κ.Υ.Α.

Όσα άτομα με αναπηρία επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φάση αυτή και να λάβουν προσωπική βοήθεια, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και 11/06/2023.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί. Η αίτηση υποβάλλεται από τον/την αιτούντα/ούσα ωφελούμενο/η ή τον/την εκπρόσωπό του/της με τη χρήση κωδικών taxisnet. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και από υπάλληλο του Κέντρου Κοινότητας κατόπιν ραντεβού στον τηλεφωνικό αριθμό 2431036900.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να προσκομίζουν τα εξής δικαιολογητικά:

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Κάρτα Αναπηρίας
  • Ισχύουσα Πιστοποίηση Αναπηρίας 67% και άνω.
  • Το πιο πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, το εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ως μέλος.
  • Τα εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού.
  • Έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία και συγκεκριμένα:
  • Το δικαστικό συμπαραστάτη του αιτούντος
  • Τον ανάδοχο του αιτούντος (είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος)
  • Το γονέα, τον επίτροπο ή όποιον έχει την επιμέλεια του αιτούντος, εάν είναι ανήλικος.
  • Εξουσιοδότηση, εάν ο/η προσερχόμενος/η δεν είναι ο/η ίδιος/α ο/η αιτών/ούσα ή εκπρόσωπός του/της

Οι Προϋποθέσεις για να συμμετέχει ένα άτομο με αναπηρία στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • Θα πρέπει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης να είναι 16 έως 65 ετών, συμπεριλαμβανομένων όσων γίνονται 16 ή 65 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης. Η υπέρβαση του ηλικιακού ορίου μετά την υποβολή της αίτησης, δεν αποκλείει τον ωφελούμενο από τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα.
  • Να έχει οποιαδήποτε αναπηρία (κινητική, νοητική, αναπτυξιακή, ψυχική, αισθητηριακή) και να διαθέτει ισχύουσα Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%.
  • Να έχουν την κύρια κατοικία τους εντός των γεωγραφικών ορίων του άρθρου 4 της υπ’αριθ. 28458/23.03.2022 ΚΥΑ όπως ισχύει. Ως κύρια κατοικία λαμβάνεται υπ’ όψιν η κατά δήλωση του αιτούντος πραγματική κατοικία του, η οποία και θα αποτελέσει χώρο αξιολόγησης.
  • Να μην έχει κατά κεφαλήν εισόδημα ή να έχει κατά κεφαλήν εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των € 60.000,00, σύμφωνα με τα στοιχεία της πιο πρόσφατης εκκαθάρισης φόρου πριν την υποβολή αίτησης (κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το συνολικό εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού, διά το σύνολο των μελών).

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας εξυπηρετούν μόνο για την υποβολή αίτησης για άτομα με αναπηρία. ΔΕΝ θα εξυπηρετούν για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μέσα στο σύστημα (π.χ. επιλογή ραντεβού αξιολόγησης, καταχώρηση συμφωνητικών, υποβολή αίτησης όσων θέλουν να γίνουν Προσωπικοί Βοηθοί, κ.λπ.)

Πληροφορίες και Ραντεβού στα τηλέφωνα:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων: 2431036900, 2431036928

Δ/νση: Ομήρου 6, Τρίκαλα

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή