Και η …αναμενόμενη απάντηση της ΔΑΣ

Τι απαντά στην ΔΑΚΕ για τα «λευκά περιστέρια».
 
Σε ανακοίνωση της ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ) με τίτλο «Όσο κουρνιαχτό και αν σηκώσουν οι κρυστάλλινες θέσεις μας δεν λερώνονται», αναφέρονται τα εξής:
 
«Ξαφνικά  άρχισαν να βγαίνουν στην πιάτσα διάφοροι άσπονδοι φίλοι του εργατικού κινήματος  που τους έπιασε μεγάλος πόνος για την κατάντια που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων. Όλοι τους,  χύνουν τώρα δάκρυα , όπως το συμπαθές ερπετό που λέγεται κροκόδειλος, λες και τόσο καιρό δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γίνεται, λες και δεν είχαν ακούσει τίποτα για τις δεκάδες ανακοινώσεις, συνεντεύξεις τύπου, δράσεις και κινητοποιήσεις των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όσον αφορά το ΕΚΝΤ.
  
Μερικοί όμως, όπως η ηγεσία της ΔΑΚΕ, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, προσπαθώντας  όχι μόνο να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους, αλλά  να τις φορτώσουν και  σε άλλους, όπως στην παράταξή μας.

Τα «περιστεράκια» της  ηγεσίας της ΔΑΚΕ έχουν  τόσο πολύ «λερωμένη τη φωλιά»  τους, που δεν καθαρίζει  όσα  από τα «άπλυτά» τους  και αν πετάξουν εδώ κι εκεί. Είναι τόσα πολλά τα «κατορθώματά» τους στο συνδικαλιστικό κίνημα των Τρικάλων, που δεν καλύπτονται όση βρώμικη μελάνι και αν πετάξουν  Τις κρυστάλλινες θέσεις και πράξεις των ταξικών δυνάμεων δεν πρόκειται να τις  λερώσουν  όσο κουρνιαχτό και αν σηκώσουν.

Η συνεπής στάση της ΔΑΣ,  πολλών συναδέλφων και αγωνιστών συνδικαλιστών από διάφορα  σωματεία του ΕΚΝΤ είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή  ενός  συνέδριου νοθείας στο ΕΚΝΤ, καθώς και  τη δέσμευση της διορισμένης διοίκησης  και όλων των παρατάξεων για μετάθεσή του σε νέα ημερομηνία και αφού προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας.

Ο καθένας θα κριθεί από την στάση του για αυτά που δεσμεύτηκε, για αυτά που λέει, θα πει και  θα πράξει τις επόμενες μέρες.
Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις να μη συνεχιστεί η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΝΤ με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας  (στελέχη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ).

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή που ανησυχεί γι’ αυτές τις εξελίξεις, κάθε   αντιπρόσωπο στο συνέδριο που έχει διάθεση να αλλάξει αυτή η κατάσταση να πάρει θέση,  να απαιτήσει ένα συνέδριο που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι συνέδριο νομιμοποίησης μιας φάμπρικας νόθων αντιπροσώπων. 

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι μόνο η ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπορούν να βάζουν φρένο σ’ αυτή την κατάσταση, να  εγγυηθούν την προοπτική συνεδρίου απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους, να οικοδομήσουμε εργατικό κέντρο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι εργατικό κέντρο σύμμαχο των κυβερνήσεων και των αφεντικών».
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή