Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Και τώρα τα …πρόστιμα

Έληξε η προθεσμία για την προμήθεια μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών και έρχονται τα … τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώθηκαν από τους επαγγελματίες 58 κλάδων.

Για τους παραβάτες το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός 30 ημερών από την επιβολή του.

Αν και από τον Νοέμβριο του 2017 θα έπρεπε οι επαγγελματίες να έχουν δηλώσει τους επαγγελματικούς λογαριασμούς στο taxis προκειμένου να υπολογίζονται οι λαχνοί της φορολοταρίας και το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων, η ανταπόκριση παραμένει μικρή. Αναμένεται να αυξηθεί με την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης, καθώς στο νέο έντυπο Ε3 θα κληθούν να καταγράψουν τόσο τους επαγγελματικούς λογαριασμούς όσο και τα ενεργά τερματικά POS μέσω των οποίων γίνονται εισπράξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες υπερδιπλασιάστηκαν το 2017. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, η καταναλωτική δαπάνη άγγιξε στο τέλος του έτους τα 22-23 δις ευρώ από 15,5 δις ευρώ το 2016, μόνο από κάρτες που εξέδωσαν Ελληνικές τράπεζες.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή