Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΚΑΗΚΕ ΤΟ «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας,
D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι πολίτες, για μία ακόμη φορά, αφού η Ελλάδα καίγεται από άκρη, σ’ άκρη, χωρίς να …. ιδρώνει το … αυτί κανενός πολιτικού.

Σπίτια, εκτάσεις παραγωγικές, βιοτεχνίες, αποθήκες ποιμνιοστάσια και εκκλησίες καίγονται σαν τις λαμπάδες και η κυβέρνηση είναι απούσα.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι η κοινωνία μετράει τις πληγές και ο ουρανός μαύρισε από τους καπνούς των καμένων δασών.

Μνήμες του 1987 έφεραν οι υψηλές θερμοκρασίες και η μάχη με τις φλόγες δίνεται χωρίς την προστατευτική… ασπίδα.

Στις 07/07/23 ο Πρωθυπουργός και «Αρχιερέας» του ψεύδους, δήλωσε πως «η χώρα μας είναι έτοιμη, για την αντιπυρική περίοδο».

Μέσα σε λίγες ημέρες αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε πρόγραμμα είχε για τις πυρκαγιές, ούτε την υλικοτεχvική υποδομή και ούτε το απαιτούμενο προσωπικό.

Οι φωτιές στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, στην Βοιωτία, Κέρκυρα, Αίγιο, Κάρυστο, Υλική και κυρίως στην Ρόδο δείχνουν την ανικανότητα της κυβέρνησης, των 63 Υπουργών και των 63 Γενικών Γραμματέων, που ήταν όλοι τους επιλογη προσωπική του Μητσοτάκη.

Η «γκαντεμιά», του παντοκράτορα Πρωθυπουργού, δεν έχει προηγούμενο, αφού στα πέντε χρόνια, που κυβερνά την χώρα, κάηκαν 2.055, 901 στρέμματα και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά. Αυτή «την γκαντεμιά» την πλήρωσαν και οι φουκαράδες οι Τσιγκάνοι στην Πάτρα.

Το νησί των Ιπποτών, δηλ. η Ρόδος , κατακάηκε και θα αργήσει πολύ να βρει τον κανονικό βηματισμό, στον τουριστικό τομέα και στην οικονομία.

Τα σχόλια των τουριστών είναι πολύ πικρά, για την ανικανότητα της κυβένησης και οι ουρές, προκειμένου να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα, θυμίζουν αιχμαλώτους μετά την ήττα του Χίτλερ στο Ανατολικό μέτωπο.

Η κατάσταση είναι ένα «φρενοκομείο» σχολίασε το B.B.C.

Τα Μ.Μ.Ε., τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, αποφεύγουν, προκλητικά, να σχολιάσουν την παντελή απουσία του κράτους και του Πρωθυπουργού.

Γεγονός είναι πως, κάηκε το … περίφημο «επιτελικό κράτος» του Γεραπετρίτη – Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, με αποφάσεις του ΣτΕ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα … κοράκια των φωτοβολταϊκών και των Αιολικών πάρκων, ετοιμάζονται για να εγκαταστήσουν τις τερατώδεις Ανεμογεννήτριες που έχουν ύψος 125 μέτρα και πτερύγια με 150 μέτρα.

Τα ζωογόνα δάση καίγονται και οι τσέπες των Ολιγαρχών της Ενέργειας βαθαίνουν και πλαταίνουν σε βάρος του φτωχού κοσμάκη.

Αφήστε την Ακρίβεια και την Αισχροκέρδεια που … καλπάζουν, ανενόχλητα.

Μέσα σ΄όλη αυτή την πύρινη κόλαση έχουμε και τις επιθέσεις του Ερντογάν, από την Κατεχόμενη Κύπρο, και την άρνηση του Σουλτάνου να γίνει η θεία λειτουργία το Δεκαπενταύγουστο στη εκκλησία της Παναγίας Σουμελά.

Τον «αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς» λέγει μια σοφή παροιμία.

Όσο για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για την Ορδοδοξία, ότι «ο χριστιανισμός είναι σοσιαλιστική εφεύρεση» δεν χρειάζονται σχόλια.

Η πλειοψηφία την Ελλήνων, που αναγράφεται και στο Σύνταγμα, πιστεύει πως η πίστη μας είναι «αποκάλυψη Θεού» και η τοποθετηση, της αδελφής του Πρωθυπουργού, είναι μια απάτη και μία πλάνη.

Η οικογενειοκρατία, έβλαψε πολύ την πατρίδα μας και ευτυχώς που ξεμπερδέψαμε με τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου και έμειναν μόνο οι Μητσοτάκηδες, που παίζουν, όμως, το τελευταίο χαρτί, με τον Κυριάκο.

Οι μισοί ‘Ελληνες, δεν ψήφισαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και, από τους ψηφίσαντες, η Ν.Δ. πήρε το 20% περίπου και η Αντιπολίτευση το 30%.

Ας είναι καλά ο νόμος του Παυλόπουλου, που δίνει μπόνους 50 έδρες βουλευτικές, στο πρώτο κόμμα, και ας τον έφαγε ο Μητοστάκης, από Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να βάλει την Σακελλαροπούλου, που πέρασε και από το «κολλέγιο» του «Ρήγα Φεραίου».

Πάντως μεγάλο μπέρδεμα γίνεται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, για τα καμμένα και για τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και τις δραστηριότητες της ΤΕΡΝΑ στις κατασκευές και στην ενέργεια, όπου μπλέκονται πρόσωπα πρωτοκλασάτου Υπουργού και τις συζύγους του καθώς και θεσμικό.

Απ ‘όλα έχει ο μπαχτσές του Υπουργικού Συμβουλίου του Μητσοτάκη, αρκεί να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των «Νταβατζήδων» κατά τον Κώστα Καραμανλή, όχι της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά του τέως Πρωθυπουργού και νυν στελεχούς της εταιρείας ΣΕΚΑΠ.

Τώρα, εάν ρωτήσει κάποιος, γιατί χρηματοδοτησαν την ΣΕΚΑΠ, ενώ υπήρχε δίωξη για λαθρεμπόριο; Αυτό μόνο ο Κώστας Καραμανλής, μπορεί να το διαλευκάνει.

Οι παλινωδίες, τα ψέμματα, οι αστοχίες, οι λανθασμένοι χειρισμοί και η αργοπορία στην πύρινη κόλαση και στα καμένα, φέρνουν και μαύρα σύννεφα πάνω από την Α.Ε. του Μαξίμου, και θυμίζουν τους στίχους του Σολωμού «Στων Ψαρών την Ολόμαυρη ράχη» για την καταστροφή από τους Τούτρκους στις 19Ιουνίου 1824, του όμορφου αυτού νησιού.

Υπεύθυνοι για αυτήν την τραγωδία υπάρχουν;

Ο Μητσοτάκης και ο Πατούλης, πάντως, είπαν, καθαρά πως δεν έχουν καμία ευθύνη.

Τότε μάλλον φταίει ο Λαός!

Ας πρόσεχε…!

Η κόλαση, με τις δασικές πυρκαγιές, είναι μια μεγάλη δοκιμασία, που δείχνει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και που διασύρει την χώρα διεθνώς.

Την Ελλάδα την έκαναν «κρανίου τόπο».

Να βοηθήσει Ο Θεός μην έχουμε κανένα χειρότερο «Μάτι».

Τι εννοεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν λέει πως «δεν είμαι δέσμια της καρέκλας;».

Η δημοτικότητα της ΠτΔ, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο, ήταν στο 30%, ενώ η αρνητική γνώμη στο 60% τον Ιανουάριο του 2023 δηλ. είναι η λιγότερο δημοφιλής, ΠτΔ τα τελευταία 30χρόνια.

Η Ελλάδα καίγεται και ο Μητσοτάκης γελάει…!

Κρίμα.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή