Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κακοκαιρία «Μπάλος»: Ένα ακόμη κρίσιμο 24ωρο

Ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα της Παρασκευής, 15 Οκτωβρίου, εξαιτίας του καιρικού φαινομένου «Μπάλος» που ήδη έχει Κακοκαιρία «Μπάλος»: Ένα ακόμη κρίσιμο 24ωρο

αναστατώσει ολόκληρη τη χώρα. Μεγάλα τα προβλήματα που δημιούργησε και οι ζημιές που προκάλεσε, ενώ νωρίτερα, από το απόγευμα της Πέμπτης, αγνοούνταν ένας άνδρας οδηγός στο Πικέρμι,, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε σώος.

Λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας του ακραίου καιρικού φαινομένου, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το σχέδιο προληπτικής απομάκρυνσης των κατοίκων από περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για το ενδεχόμενο πλημμυρών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια, η οποία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που αντιμετώπισε, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τον «Μπάλο» καταγράφοντας σημαντικές ζημιές στις περιουσίες των ταλαιπωρημένων κατοίκων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η απομάκρυνση κατοίκων που ζουν σε σημεία αυξημένου κινδύνου πλημμύρας. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί, αποφασίστηκε για σήμερα Παρασκευή να μη λειτουργήσει κανένα σχολείο στην Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Ικαρία και Σάμο.  καθώς επίσης βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Παράλληλα, θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα ΜΜΜ στον Κηφισό, που θα ξεκινήσει από τη 01:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί. Κλειστές θα είναι και οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ προτείνεται η τηλεργασία για λόγους πρόληψης και ασφάλειας των πολιτών.

Ακόμη, αύριο θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική, την Εύβοια και τη Χαλκιδική, καθώς και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή