Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλά νέα για τις επιχειρήσεις που κρατά κλειστά η κυβέρνηση

Με ανακούφιση οι επιχειρηματίες που έκλεισαν με κρατική εντολή, άκουσαν από τον αρμόδιο υπουργό την αναγγελία αύξησης της ενίσχυσης των επιχειρήσεων τους.

Συγκεκριμένα, στις 8.000 ευρώ θα αυξηθεί το ελάχιστο ποσοστό ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις αυτές, στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7, από 4.000 που ήταν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA και σημειώνοντας ακόμη ότι μετά το κλείσιμο του 6ου κύκλου την Τρίτη 16 του μήνα θα δοθεί διήμερη παράταση μέχρι και τις 18 του μήνα προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή “Τα Έσοδά μου” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση.

Επίσης, είπε ότι οι υπόλοιπες ενισχύσεις της επιστρεπτέας 6 θα πληρωθούν εντός της εβδομάδας. Θύμισε ότι ο 7ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής θα έχει προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και θα καλύψει τις απώλειες για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Θα περιλάβει επίσης και τις νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2020 χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ενισχυθεί από τον 5ο και το 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή