Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλαμπάκα: Η γνωστή συγγραφέας Κλαίρη Θεοδώρου στη Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων

Την Πέμπτη 26 Μαΐου τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τη γνωστή και αγαπημένη συγγραφέα Κλαίρη Θεοδώρου.

Μετά τη πρόσφατη παρουσίαση, που είχε πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη με θέμα το βιβλίο «Γυναικεία υπόθεση» των Θεοδώρου και Μαντά, τα μέλη έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της δημοφιλούς συγγραφέως και επέλεξαν να μελετήσουν το έργο της. Συζήτησαν για την πηγή έμπνευσής της, την έρευνα που πραγματοποιεί κάθε φορά κατά τη διάρκεια της συγγραφής και εξέφρασαν σκέψεις και απορίες για τη θεματολογία και την επιλογή των πρωταγωνιστών. Τόνισαν την «αλήθεια» που συναντούν σε όλα τα έργα της και την κατανόηση με την οποία αντιμετωπίζει τις ψυχολογικές καταστάσεις των ηρώων της.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε κυρίως στο τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Ο Βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος», που είναι και η πρώτη της προσπάθεια στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος. Η συγγραφέας εξομολογήθηκε πως η «στροφή» προς το αστυνομικό μυθιστόρημα οφείλεται στο πάθος που τρέφει από μικρή για μυστηριώδεις ιστορίες, ανεξιχνίαστες υποθέσεις και άλυτους γρίφους.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Θεοδώρου για την όμορφη συζήτηση, καθώς και τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη συνεργασία.

Ένας ακόμη κύκλος αναγνώσεων έφτασε στο τέλος του! Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο με νέες λογοτεχνικές διαδρομές!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή