Υπολοιποι Δημοι

Καλαμπάκα: Μελέτη κλιματικών μεταβολών και ατμοσφαιρικής ρύπανσης

31 Aug 2020

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα στις μέρες μας τόσο σε τοπική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς οι συγκεντρώσεις των αερίων και σωματιδιακών ρύπων συχνά υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την Ελλάδα, προβλέπεται μέση αύξηση της θερμοκρασίας μεταξύ 2.2 και 5.1ºC μέχρι τα τέλη του αιώνα, ενώ η άνοδος της μέσης στάθμης της θάλασσας εκτιμάται σε 18-38 cm σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο ή 26-59 cm σύμφωνα με το χειρότερο. Η Μεσόγειος δε, είναι μια περιοχή που εκτός της αύξησης της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο, θα βιώσει πιθανότατα μείωση των βροχοπτώσεων και έντονες ξηρασίες.

Τέσσερις περιοχές χρησιμοποιούνται για την μελέτη της απόκρισης των PM2.5 και του Ο3 στις αλλαγές του κλίματος στην Ελλάδα: I = Βόρεια Ελλάδα, II = Κεντρική Ελλάδα, III = Πελοπόννησος, IV = Κρήτη.

Η περιοχή που έχει επιλεγεί από το Κέντρο Έρευνας για την Θεσσαλία  είναι κοντά στο τοπικό διαμέρισμα Βλαχάβας διότι τηρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για μια σειρά μετρήσεων.

Ο Δήμος Μετέωρων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” έχει υλοποιήσει την πρώτη φάση των μετρήσεων και συνεχίζει στις επόμενες.

“Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας”

Από το γραφείο του Δημάρχου

admins
Author: admins

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.