Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλαμπάκα: Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για τον αυτισμό

Μετά από το κάλεσμα του Δήμου Μετεώρων, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ανταποκρίθηκε θετικά στην πόλη μας σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωση του κοινού για τον Αυτισμό την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα ο κ. Παπανικολάου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη, η οποία θα συνδιοργανωθεί με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων, με τα θέματα των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Το πρωί της Πέμπτης   θα επισκεφθεί το 1ο Ειδικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο σπουδαίος βετεράνος καλαθοσφαιριστής, έχοντας ανακοινώσει ο ίδιος πως βρίσκεται στο φάσμα του Αυτισμού, είναι εμπνευστής του Προγράμματος UniquAll , ένα αθλητικό–εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση και την εξέλιξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Η αποστολή του είναι η κατάλληλη παροχή περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συν-άθλησης μεταξύ τυπικών και μη τυπικών παιδιών στο Φάσμα του Α.

Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του ίδιου προγράμματος είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός  Έλληνας μέλος του Hall of Fame , Νίκος Γκάλης και ο πρωταθλητής και δις MVP του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή