Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλαμπάκα, πόλη για να ζεις – Μεγάλη ποδηλατοβόλτα από τη «Δύναμη Ευθύνης»

Η Καλαμπάκα απέδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια σε μια πόλη βιώσιμη και λειτουργική, πως μπορεί να συνδεθεί με τα γύρω χωριά μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα ενθαρρύνει τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως το ποδήλατο.

Το πρωί του Σαββάτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, δεκάδες Καλαμπακιώτες συμμετείχαν στη δράση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» που διοργάνωσε μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα από την Καλαμπάκα, μέχρι τη Διάβα και το ιστορικό γεφύρι της Σαρακίνας, μια διαδρομή 16 χλμ. περίπου. Τοπικές επιχειρήσεις διέθεσαν ποδήλατα σε όσους δεν είχαν δικά τους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Πελίδης, ο οποίος δίνει παράδειγμα ζωής εδώ και χρόνια, δεδομένου πως αν και υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων έχει εντάξει το ποδήλατο στη ζωή του ως ένα καθημερινό μέσο κίνησης.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μίλησε για μια «προβολή στο μέλλον, για έναν Δήμο Μετεώρων που θα δείχνει σεβασμό στον άνθρωπο και θα τον βάζει σε πρώτη προτεραιότητα. Που θα δημιουργεί τις υποδομές εκείνες που θα διευκολύνουν τη ζωή του και θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά του. Στη «Δύναμη Ευθύνης» επεξεργαζόμαστε προτάσεις και ιδέες για να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας και με βεβαιότητα σας υπόσχομαι ότι ο τόπος θα αλλάξει προς το καλύτερο μέσα στην επόμενη 5ετία, μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή