Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καλαμπάκα: Προσπαθώντας να βρεθεί λύση για τα όμβρια ύδατα

Το ρέμα Κορασίτσας στο επίκεντρο της προσοχής – Οι παρεμβάσεις από κατοίκους της Καλαμπάκας και οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής

Προβληματισμός και αγωνία εκφράζεται από τους κατοίκους της Καλαμπάκας αλλά και χωριών του Δήμου Μετεώρων που βρίσκονται όρια με τον Δήμο Τρικκαίων, για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων και το ρέμα Κορασίτσας. Πρόκειται για ένα ρέμα που έχει επιφορτιστεί με τα όμβρια ύδατα μιας ιδιαίτερα προβληματικής περιοχής της πόλης της Καλαμπάκας, που κατά τις έντονες βροχοπτώσεις, κινδυνεύει σημαντικά από πλημμύρες.

Οι κάτοικοι εξέθεσαν μέσα από υπομνήματα αλλά και την παρουσία τους στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας, να ληφθούν μέτρα αλλά και να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες ώστε να πάψουν, όπως τονίζουν, να ζούνε με την αγωνία κάθε φορά που βρέχει. Η δημοτική αρχή από την πλευρά της, σκοπεύει να καθαρίσει και να βαθύνει το εν λόγω ρέμα, κάτι που όμως δεν φαίνεται να ενστερνίζονται οι κάτοικοι όχι μόνο της Καλαμπάκας και της περιοχής «Λάος» που είναι οι πληττόμενοι της περίπτωσης, αλλά, ακόμη και χωριών, όπως η Θεόπετρα.

Αυτό που ζητούν είναι να μη γίνει μια παρέμβαση πρόσκαιρη, αλλά μια παρέμβαση που θα βασιστεί σε ολοκληρωμένες μελέτες διευθέτησης του ρέματος και επίλυσης του προβλήματος ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η καθοδήγηση των ομβρίων μέσω ρεμάτων στον Ληθαίο ποταμό και όχι στον Πηνειό, ενέχει τον κίνδυνο κάποια στιγμή να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα από τη Θεόπετρα μέχρι και τα Τρίκαλα!

Ο δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, μιλώντας στο Trikalanews.gr, ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά τα σχέδια της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι ο καθαρισμός και η εκβάθυνση του ρέματος θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, ενώ απαντώντας για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, παρέπεμψε σε έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής τα οποία όπως είπε, δεν συνυπολόγισαν όλες τις παραμέτρους αλλά και εμφανίζουν σημαντικές κακοτεχνίες, με τα σημερινά αποτελέσματα.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή