Καλαμπάκα: Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων

Ο ποιητής του ήλιου και του φωτός, Οδυσσέας Ελύτης, ήταν το θέμα της συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Καλεσμένη των μελών της Λέσχης ήταν η κα Άννα Μυκωνίου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία μίλησε για το έργο του νομπελίστα ποιητή, τους συμβολισμούς και τα υπερρεαλιστικά στοιχεία της ποίησής του.

Αναφέρθηκε στις περιόδους πριν και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που στάθηκε καταλυτικός για τη πορεία του ποιητή και παρότρυνε τα μέλη να μελετήσουν το «Άξιον Εστί», ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας ποίησης.

Τα μέλη συζήτησαν με την κα Μυκωνίου, εξέφρασαν σκέψεις, εντυπώσεις και συναισθήματα που τους προκάλεσε ο γλωσσοπλάστης, όπως τον αποκάλεσαν, ποιητής· απήγγειλαν αγαπημένους στίχους του, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να μελετήσουν σε βάθος το έργο του.

Ευχαριστούμε την κα Μυκωνίου που δέχθηκε με χαρά να συμμετέχει στη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης και της ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο της.

Η επόμενη συνάντηση των μελών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 18:30 μ.μ.

 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …